16.7 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPrins cu carduri clonate

Prins cu carduri clonate

Un bărbat a fost prins folosind carduri false la bancomatul sediului principal al BRD din Slatina. Procurorul care anchetează cazul crede că infractorul face parte dintr-o bandă organizată, care acţionează şi în străinătate.

Un bărbat din Craiova, cunoscut cap al lumii interlope, a fost prins luni dimineaţă de poliţişti, după ce a încercat să scoată bani din bancomatul aflat la sediul principal al BRD din Slatina, folosindu-se de carduri false. Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt sunt de părere că Bogdan Hristea, de 30 de ani, face parte dintr-o bandă organizată de falsificatori de carduri, care acţionează atât în România, cât şi în străinătate. Deşi cercetările sunt la început, se presupune că infractorul împreună cu membrii grupării din care face parte au mai scos bani şi de la alte bancomate, în prezent făcându-se cercetări pentru a depista conturile din care au fost scoşi bani şi sumele extrase cu ajutorul cardurilor clonate.

Potrivit informaţiilor oferite de Eugen Iacobescu, procurorul care anchetează cazul, infractorul a venit în Slatina luni, în jurul orei 10.30, cu un autoturism BMW, însoţit de alţi trei bărbaţi. În timp ce maşina aştepta în faţa sediului BRD de pe bulevardul Nicolae Titulescu, Hristea a aşteptat la rând să scoată bani din bancomat. Doi ofiţeri de poliţie aflaţi în zonă au sesizat că bărbatul avea de gând să utilizeze un card viu colorat, folosit de regulă pentru bancomatele din străinătate şi care arăta cu totul diferit faţă de unul folosit de clienţii BRD, astfel că au urmărit cu atenţie întreaga operaţiune. Întrucât infractorul nu a ştiut cu exactitate codul PIN, a încercat să acceseze contul bancar, dar nu a reuşit. A scos apoi cardul din bancomat şi a plecat spre Hotel Parc, fără să ştie că este urmărit. Când a sesizat că ofiţerii sunt pe urmele lui, a aruncat portmoneul în care avea două carduri clonate şi telefonul mobil în iarbă şi a rupt-o la fugă. A fost însă prins imediat şi adus în faţa procurorului, pentru audieri. Portmoneul şi cărţile de credit false au fost şi ele recuperate de poliţişti. Între timp, autoturismul în care se aflau ceilalţi trei presupuşi membri ai grupării s-a făcut nevăzut.

 

Bandă internaţională de infractori

 

Conform celor declarate de procurorul Iacobescu, Bogdan Hristea a recunoscut că a folosit cardul fals, însă a susţinut că ambele cărţi de credit au fost găsite pe stradă, în zona Complexului Comercial „Oltul“. „Infractorul este un cap al lumii interlope din Craiova şi face parte dintr-o bandă organizată, care acţionează la nivel internaţional. L-am audiat şi a recunoscut că a utilizat cardul în bancomatul BRD, lucru confirmat şi de camerele de supraveghere amplasate la sediul unităţii. El a declarat însă că a găsit cardurile pe stradă. Un specialist a analizat cărţile de credit şi a spus că sunt clonate“, a afirmat procurorul Iacobescu. În plus, pe fiecare dintre ele erau lipite benzi adezive de hârtie, pe care erau scrise şi codurile PIN, lucru neîntâlnit la cardurile personale obişnuite.

Hristea a fost prezentat ieri Tribunalului Olt, cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. Decizia judecătorilor a fost însă aceea că bărbatul care a folosit cardurile false nu este periculos, astfel că urmează să fie judecat în stare de libertate, singura restricţie fiind accea de a nu părăsi, pe toată durata procesului, municipiul Craiova. Hotărârea l-a surprins pe procurorul care cercetează cazul, acesta formulând un recurs. „Noi am propus arestarea preventivă pentru 29 de zile, având în vedere că fapta săvârşită este gravă şi se pedepseşte cu închisoare între trei şi 12 ani. Tribunalul a decis, în schimb, punerea lui în libertate, cu interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu. Am făcut deja recurs şi aşteptăm din nou hotărârea judecătorilor“, a mai spus procurorul Iacobescu.

El a adăugat că bărbatul surprins luni utilizând cărţile de credit clonate face parte dintr-o bandă mult mai mare, care acţionează la nivel internaţional şi scoate din bancomate sume uriaşe de bani. În prezent se efectuează cercetări pentru a se stabili cu exactitate contul din care ar fi trebuit să fie scoşi banii şi ce sume au mai fost extrase din respectivul cont cu ajutorul cartelelor magnetice falsificate. De asemenea, ancheta care este în curs de desfăşurare va decide şi care sunt ceilalţi membri ai grupării de falsificatori şi utilizatori de carduri.

Simona VÂRBAN

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII