13.1 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024

Ultima şampanie

Mandatul actualei echipe a Consiliului Local Municipal Craiova a încetat practic ieri, odată cu ultima şedinţă ordinară, prilej de osanale de la fiecare pentru toţi şi de ciocnit paharul de şampanie.

 

Cea mai plictisitoare întâlnire a consilierilor craioveni din ultimii patru ani a avut loc ieri, când cei 27 de membri ai deliberativului din Bănie şi-au recitat unii altora, primarului şi funcţionarilor publici numai de bine, aceasta fiind ultima şedinţă ordinară de lucru din actualul mandat. Totodată, a fost a doua oară în patru ani când absolut toţi consilierii locali au avut ceva de spus: după jurământul din 2004 – osanalele din 2008. Cele 25 de proiecte de hotărâre de pe ordinea de zi au fost votate în bloc, primarul le-a oferit flori femeilor, după care consilierii s-au lăudat până li s-a uscat gura. Inconvenientul a fost depăşit însă cu pişcoturi şi şampanie. Primarul Antonie Solomon a mulţumit consiliului pentru prestanţă, susţinând că organismul s-a implicat mai mult decât suficient în administrarea Craiovei. Ţinând cont de listele electorale înregistrate de partidele politice pentru candidatură, mai puţin de jumătate din actualii consilieri ar mai putea deţine un astfel de fotoliu în viitoarea legislatură.

 

Taxe şi impozite pentru 2009

 

Taxele şi impozitele pentru anul 2009 au fost aprobate ieri de consiliul local. Obligaţiile craiovenilor către bugetul local rămân neschimbate şi pot fi plătite în două tranşe, ca şi în 2008. Va fi menţinută şi reducerea de 10% aplicată în cazul celor care plătesc impozitul integral pentru tot anul până la 31 martie 2009. În şedinţa ordinară, consilierii au mai avizat situaţiile financiare de la cele trei regii din subordine, Termoficare, Transport şi Administrarea Domeniului, pentru anul 2007, şi predarea în administrare către acestea, dar şi către serviciile publice, a bunurilor din domeniul privat al Craiovei, stabilite conform ultimului inventar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII