15.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSchela Ţicleni, sancţionată

Schela Ţicleni, sancţionată

Comisarii Gărzii de Mediu Gorj au aplicat ieri două amenzi, în valoare de 25.000 de lei, unei societăţi petroliere din localitatea Ţicleni, pentru dublă poluare accidentală.

GORJ. Grupul de Zăcăminte Ţicleni din judeţul Gorj a primit două amenzi în valoare totală de 25.000 de lei. Comisarii Gărzii de Mediu Gorj au constatat că schela Ţicleni nu avea acord de mediu pentru desfăşurarea activităţii de dezafectare a unei platforme petroliere. Din această cauză, a avut loc o poluare accidentală cu zece tone de ţiţei, ce au fost deversate pe sol: „Lucrătorii de la grupul de zăcăminte s-au apucat să dezafecteze o platformă şi nu au ştiut unde sunt ţevile, iar zece tone de ţiţei s-au deversat, producându-se astfel o poluare accidentală a solului. A fost aplicată o amendă de 50.000 de lei pentru acest incident“, a precizat Ovidiu Ilie, comisarul-şef al Gărzii de Mediu Gorj.

 

Amendă pentru poluarea solului şi a apei

 

Cea de-a doua amendă a fost aplicată de comisarii Gărzii de Mediu Gorj pentru neanunţarea la timp a poluării accidentale a unui pârâu şi a unei suprafeţe de teren din apropiere. Din cauza unei conducte din cadrul Parcului numărul 14 de la Grupul de Zăcăminte Ţicleni a fost poluat accidental un pârâu pe o suprafaţă de 150 de metri liniari şi peste 250 de metri pătraţi de sol: „Poluarea accidentală trebuie anunţată, ca să se ia anumite măsuri, specifice în astfel de cazuri. Lucrătorii şi reprezentanţii Grupului de Zăcăminte Ţicleni nu au făcut acest lucru şi comisarii i-au amendat cu 75.000 de lei, sancţiune aplicată pe legea apelor“, a declarat Ovidiu Ilie.

De asemenea, tot în cursul acestei săptămâni, comisarii Gărzii de Mediu Gorj au mai aplicat două sancţiuni unor oameni de afaceri, proprietari ai unor balastiere care funcţionau fără a avea autorizaţie de mediu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS