22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDouă milioane de restanţieri în Biroul de Credit

Două milioane de restanţieri în Biroul de Credit

Biroul de Credit are înregistrate două milioane de persoane care au avut în ultimii ani cel puţin o restanţă la un împrumut, dintr-un total de 4,8 milioane de clienţi ai băncilor aflaţi în evidenţă, a declarat ieri directorul general al Biroului, Şerban Epure. Pentru a fi înregistrat cu restanţă la Biroul de Credit, clientul trebuie să fi întârziat cu plata ratei lunare cel puţin 30 de zile.

Până la sfârşitul acestui an, Biroul de Credit va introduce un sistem de scoring pentru clienţii băncilor aflaţi în evidenţa sa, care „este mai mult decât scoringul acordat de fiecare bancă în parte, deoarece oferă informaţii şi despre comportamentul clienţilor care au credite de la mai multe bănci“, a precizat Epure. Sistemul de scoring va ataşa fiecărei persoane din baza de date un calificativ, ajutând instituţiile de credit să decidă dacă să acorde sau nu un nou împrumut respectivului solicitant.

În prezent, Biroul de Credit primeşte informaţii de risc furnizate de 28 de bănci, a căror cotă de piaţă pe segmentul împrumuturilor pentru populaţie însumează 98,5%. De asemenea, Biroul de Credit primeşte informaţii de la opt societăţi de credit de consum şi de la două firme de leasing.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS