9 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAfişele le dau dureri de cap candidaţilor

Afişele le dau dureri de cap candidaţilor

Unii participanţi la campania electorală din Gorj sunt nemulţumiţi de modul în care, peste noapte, se rup şi se lipesc afişe în locurile special amenajate.

 

GORJ. Nemulţumiri în ceea ce priveşte modul în care se desfăşoară campania electorală pe panourile pe care au fost lipite afişele au fost exprimate de reprezentanţii PNL şi PNG, dar şi ai altor formaţiuni politice neparlamentare. Deputatul liberal Pantelimon Manta a criticat, în conferinţa de presă a partidului, dezorganizarea privind afişajul în actuala campanie electorală, la nivelul municipiului Târgu Jiu şi în judeţ. Manta a afirmat că toate problemele ar fi putut fi evitate dacă Biroul Electoral de Circumscripţie Gorj, Primăria Târgu Jiu sau Instituţia Prefectului ar fi organizat, la începutul campaniei, în prezenţa partidelor politice participante la alegerile locale, o tragere la sorţi pentru repartizarea locurilor pe panouri. „Nu s-ar mai rupe afişele unor partide şi nu s-ar mai lipi altele, fapt întâlnit frecvent atât în Târgu Jiu, cât şi în alte localităţi gorjene. Eu fac un apel către toate partidele să nu se mai rupă afişele, ci să fie lipite lângă cele de pe panouri, nu de alta, dar vin şi ai noştri şi fac acelaşi lucru şi intrăm într-un cerc vicios pentru toată lumea“, a declarat Pantelimon Manta

 

Penegiştii lipesc ziua ce dispare noaptea

 

Probleme în ceea ce priveşte bannerele şi afişele electorale se înregistrează şi în oraşul Rovinari. Reprezentanţii PNG Rovinari au declarat că este pentru a doua oară în ultima săptămână când afişele şi bannerele PNG sunt distruse: „Este pentru a doua oară când se întâmplă şi iniţial am crezut că este vorba de nişte tineri care vor să se distreze. Am văzut ce s-a întâmplat şi am luat hotărârea să le înlocuim. După câteva zile, le-am găsit din nou vopsite şi rupte. Nu înţelegem de ce nu putem desfăşura o campanie electorală curată şi fiecare să îşi vadă de afişele lui, nu de ale contracandidaţilor. Probabil că au acţionat pe timp de noapte. Vom sesiza atât poliţia, cât şi Biroul Electoral“, a precizat Cristian Roşianu, vicepreşedintele PNG Rovinari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS