6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjVitezomanii, prinşi în flagrant

Vitezomanii, prinşi în flagrant

Trei amatori de senzaţii tari din Târgu Jiu au fost prinşi de poliţie în flagrant, în timpul desfăşurării unei curse pe Aleea Digului, din apropierea râului Jiu.

 

 

GORJ. Trei tineri din Târgu Jiu riscă să ajungă în spatele gratiilor, după ce au fost prinşi în flagrant de poliţie, în timp ce organizau întreceri auto neautorizate. Distracţia de duminică seară i-a costat foarte mult pe târgujienii dornici să simtă adrenalina şi să audă scârţâitul roţilor pe asfalt. Cei trei s-au ales cu dosare penale şi riscă acum închisoarea, pentru că au organizat curse ilegale de maşini. Florin Călugăriţa, de 30 de ani, Emilian Enăştescu, de 19 ani, şi Dumitru Părpăneaţă, de 20 de ani, s-au hotărât duminică să testeze caii-putere ai maşinilor lor. Din nefericire pentru ei, martori la întrecere au fost chiar angajaţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, care au aflat de intenţia tinerilor şoferi şi au organizat un flagrant. Toată scena, desfăşurată pe un drum public, a fost filmată.

 

Nu au existat pariuri

 

În ciuda obişnuinţei ca la astfel de curse să se facă pariuri pe diferite sume de bani, tinerii şoferi au negat că la mijloc ar fi vorba de vreun câştig, iar cursele au fost organizate doar pentru plăcerea şofatului şi a vitezei: „Tinerii au fost surprinşi în timp ce derulau întreceri automobilistice pe strada Aleea Digului. Faptele sunt foarte clare. Celor trei le-a fost întocmit dosar penal, iar în prezent sunt cercetaţi pentru comiterea infracţiunii de organizare şi participare la o întrecere automobilistică neautorizată pe drum public. Pentru fapta comisă, ei riscă o pedeapsă cu închisoare între trei luni şi doi ani. Celor trei le-a mai fost reţinut permisul de conducere, în vederea suspendării pe o perioadă nelimitată“, a declarat Ionuţ Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj.

 

Multe curse, puţini prinşi

 

Cursele auto pe drumurile publice reprezintă o provocare atât pentru şoferii dornici de senzaţii tari la volan, cât mai ales pentru ceilalţi participanţi la trafic, fie că este vorba de conducători auto, sau pietoni.

De teamă să nu fie prinşi de poliţie, tinerii care vor să se ia la întrecere cu maşinile aleg zone din afara municipiului Târgu Jiu, unde au loc adevărate curse de viteză în linie dreaptă, pentru declararea celui mai rapid automobil. Interesant este că majoritatea celor care au astfel de tentaţii sunt tineri de bani gata, acesta fiind şi motivul pentru care foarte rar cad în plasa poliţiştilor. Mai mult decât atât, există cazuri în care oamenii legii sosesc la locul faptei, după ce iubitorii vitezei au primit informaţia că poliţia este în apropiere. Un fan al curselor ilegale de maşini este şi fiul unuia dintre cei mai bogaţi afacerişti de etnie romă din Târgu Jiu. Odrasla respectivă chiar se gândea, la un moment dat, să construiască la periferia oraşului Târgu Jiu o pistă, unde să se întreacă legal amatorii de curse automobilistice. „Este foarte clar că astfel de curse nu pot fi organizate în locuri special amenajate şi cu avize legale. Toate întrecerile pe drumuri publice sunt interzise şi cei care se ocupă cu aşa ceva riscă închisoarea. În primul rând, pun în pericol viaţa participanţilor la trafic, dar şi pe a lor“, a mai spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS