22 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSpitale prost gestionate

Spitale prost gestionate

Directorii a şase unităţi sanitare din Hunedoara au primit termene de reevaluare a sistemului de management şi riscă să îşi piardă mandatul în cazul în care nu respectă îndrumările Autorităţii de Sănătate Publică. Măsura a fost impusă în urma evaluării modului în care managerii îşi fac treaba, prin Ordinul Ministrului, iar la cele şase unităţi, indicii de performanţă nu au fost îndepliniţi. „Este vorba despre managerii spitalelor din Petrila, Vulcan, Lupeni, Haţeg, Călan şi Sanatoriul Geoagiu. Toţi au fost avertizaţi ca în termen de şase luni să-şi reevalueze managementul, în caz contrar riscând să piardă mandatul“, a spus dr. Dan Magheru, director executiv al ASP Hunedoara.

Magheru a precizat însă că neregulile nu sunt foarte grave şi că toţi managerii au posibilitatea ca în termenul fixat să aducă spitalele la indicii de performanţă ceruţi prin Ordin Ministerial.

Reprezentantul ASP a precizat că în Hunedoara există spitale care au indicii de performanţă foarte buni, printre acestea numărându-se şi cel de urgenţă de la Petroşani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS