16.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţeni arestaţi în Elveţia pentru furt de bijuterii

Mehedinţeni arestaţi în Elveţia pentru furt de bijuterii

Patru bărbaţi din Mehedinţi au fost arestaţi în Elveţia, după ce autorităţile din această ţară au reuşit să demonstreze că ei au spart mai multe magazine şi au furat bijuterii în valoare de peste 500.000 de franci elveţieni, informează IGPR.

Ancheta arată că mehedinţenii au pătruns prin efracţie, în decursul anului 2007, în mai multe magazine de bijuterii din oraşul elveţian Kreutzlingen, cantonul Thurgau, de unde au sustras, pe lângă bijuterii, tot felul de produse. Hoţii se foloseau de autovehicule furate, cu care spărgeau pur şi simplu vitrinele magazinelor de bijuterii, pentru a putea intra.

Ca urmare a cooperării cu autorităţile române, poliţiştii elveţieni au identificat o parte a membrilor reţelei de infractori români şi, sub directa coordonare a unui procuror DIICOT, ofiţerii Direcţiei de Investigaţii Criminale au efectuat percheziţii domiciliare la mai multe adrese din judeţul Mehedinţi, aparţinând unor persoane suspectate că sunt în anturajul infractorilor români. La această activitate au participat şi doi poliţişti elveţieni.

Potrivit anchetatorilor, la una dintre locuinţele percheziţionate au fost găsite mai multe obiecte din categoria celor căutate de poliţia elveţiană (ceasuri de mână, telefoane mobile, laptop-uri, radiocasetofoane auto, parfumuri etc.) ca fiind de provenienţă nejustificată. Tot aici au mai fost depistate zece ghivece în care erau cultivate plante ce păreau a fi canabis, fapt pentru care această parte a cazului a fost preluată, spre anchetă, de poliţişti din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Mehedinţi.

Cei patru cetăţeni români sunt cercetaţi în Elveţia pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat deosebit de grav, organizat în bandă. În prezent, doi dintre aceştia sunt arestaţi în Elveţia şi altul în Italia, pentru infracţiuni săvârşite pe teritoriul acestui stat, iar cel de-al patrulea este, în continuare, cercetat de autorităţile elveţiene şi române, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS