19.8 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjInvestiţii de 45,5 milioane de lei în Târgu Jiu

Investiţii de 45,5 milioane de lei în Târgu Jiu

GORJ. Bugetul Primăriei Târgu Jiu alocat pe anul 2008, pentru executarea de lucrări de investiţii, se ridică la 45,5 milioane de lei, care se adaugă la fondurile atrase prin programele Uniunii Europene. Pentru alimentarea cu apă se vor cheltui şase milioane de lei. Cele mai importante lucrări sunt cele trei foraje în zona Preajba, care au fost deja executate, şi montarea unor rezervoare de apă şi a unei staţii de tratare. De asemenea, alte trei foraje vor fi realizate în zonele Polata şi Ursaţi.

Marius Ionescu, directorul tehnic al Primăriei Târgu Jiu, a precizat că, în această vară, municipalitatea va primi patru milioane de euro din fondurile europene pentru modernizarea staţiei de tratare. Primăria Târgu Jiu a alocat cinci milioane de lei pentru realizarea de lucrări de canalizare în diferite cartiere ale oraşului.

Un proiect important pentru municipiul Târgu Jiu este realizarea drumului de rocadă. Investiţia se ridică la 24 de milioane de euro şi este finanţată printr-un program al Uniunii Europene. Contribuţia care-i revine primăriei este de 2% din valoarea proiectului. Marius Ionescu a precizat că lucrările vor începe cel mai târziu peste două luni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS