15.6 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjBătrână ucisă şi violată de un minor

Bătrână ucisă şi violată de un minor

Locuitorii comunei Berleşti, din judeţul Gorj, sunt în stare de şoc, după ce sâmbăta trecută o bătrână a fost ucisă şi violată, autorul abominabilei fapte fiind un adolescent.

 

 

GORJ. O bătrână din comuna gorjeană Berleşti a fost ucisă şi apoi violată de un băiat de 17 ani. Eleonora Ghimiş, de 78 de ani, a fost găsită sâmbătă seară fără suflare, în propria casă, de către vecini, care sesizaseră lipsa acesteia. Medicii legişti au stabilit, în urma necropsiei, că bătrâna a fost sugrumată şi a murit prin asfixie mecanică. În plus, s-a mai constatat că victima a fost şi violată. Poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Gorj au reuşit să-l identifice şi să-l prindă pe principalul suspect, care este un adolescent. V.N.B. este acuzat de comiterea infracţiunilor de violare de domiciliu, omor deosebit de grav şi viol. Acesta a încercat să se scape şi a fugit în Bucureşti, însă a fost prins de poliţişti.

 

Făptaşul a lucrat în gospodăria bătrânei

 

Adolescentul şi-a recunoscut faptele şi le-a povestit anchetatorilor cum a ucis şi violat bătrâna. El a lucrat în gospodăria acesteia şi ştia că are bani puşi deoparte. A năvălit peste ea în casă şi a strâns-o de gât, cerându-i să spună unde sunt banii. Eleonora Ghimiş nu a mai putut să scoată nici un sunet şi a decedat în scurt timp. Agresorul nu s-a oprit aici şi a întreţinut raporturi sexuale cu bătrâna, chiar dacă aceasta era fără suflare, apoi a căutat prin toată casa după economiile femeii şi, până la urmă, a găsit suma de 234 de lei. A luat banii şi a fugit la Bucureşti, de teamă să nu fie prins. Minorul a declarat că se afla sub influenţa băuturilor alcoolice în momentul comiterii faptelor. Anchetatorii au fost şi ei surprinşi de atrocitatea faptelor şi spun că doar o singură dată în activitatea lor au mai avut de-a face cu un caz asemănător.

V.N.B. a fost adus ieri-dimineaţă la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, pentru a fi audiat. Minorul a fost prezentat apoi Tribunalului Gorj, cu propunere de arestare preventivă, şi s-a emis pe numele acestuia mandat pentru 29 de zile. El riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 25 de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS