14.4 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSe deschide Târgul AGROTEX 2008

Se deschide Târgul AGROTEX 2008

Începând de astăzi, Craiova va fi gazda celei de-a XVII-a ediţii a Târgului AGROTEX, eveniment adresat persoanelor fizice şi juridice interesate să investească în agricultură.

Evenimentul este organizat de Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) „Oltenia“, prin firma sa specializată, EXPOOLTENIA, în perioada 10-14 mai. „Agrotex este un târg deja tradiţional, fiind unul dintre cele mai importante evenimente ale Camerei. Anul acesta, expoziţia se va desfăşura pe platforma hipermarketului Pic“, a declarat Contantin Răducănoiu, preşedintele CCI „Oltenia“.

Potrivit acestuia, la AGROTEX 2008, până joi şi-au anunţat participarea 22 de firme din Craiova, Bucureşti, Piteşti, Timişoara, Râmnicu Vâlcea. Acestea vor expune tractoare, combine, pluguri, cultivatoare, motocultoare şi motosape, instalaţii pentru erbicidat şi irigat.

Cu toate că de la prima ediţie a târgului, care a avut loc în anii ’90, numărul participanţilor a urmat sinuosul drum străbătut şi de agricultura românească, în ultimii trei ani, el s-a stabilizat (anul trecut au fost prezenţi 21), iar gama produselor expuse a devenit omogenă şi axată în special pe nevoile micilor fermieri, conform evoluţiei agriculturii. „În general, sunt utilaje pentru ferme medii“, a precizat Sorin Durlă, directorul comercial al EXPOOLTENIA.

 

Oferte speciale

 

Ca şi în ultimii doi ani, târgul nu va cuprinde Salonul Agroaliment. „Şi acestei ediţii îi lipseşte Salonul Agroaliment. Din cauza condiţiilor, nu putem amenaja standuri pentru expunerea produselor agroalimentare“, a explicat George Moţăţăianu, directorul EXPOOLTENIA.

De la Agrotex 2008 nu vor lipsi însă specialiştii Direcţiei Judeţene pentru Agricultură, ai Oficiului Judeţean de Consultanţă Agricolă sau cei ai Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, precum şi aceia ai Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit.

Pe lângă faptul că vor fi bine informaţi cu privire la oportunităţile de finanţare în agricultură, participanţii vor beneficia şi de o serie de oferte speciale.

Potrivit informaţiilor primite de la reprezentanţii CCI „Oltenia“, firmele oferă discounturi. Fiecare ofertă va fi însă anunţată la standurile societăţilor care se întind pe o suprafaţă de aproximativ 3.000 mp.

 

 

Programul Agrotex 2008

Deschiderea oficială a târgului AGROTEX 2008 are loc astăzi la ora 11.00. Timp de cinci zile, târgul va putea fi vizitat între orele 10.00-18.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS