13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRAAN Mehedinţi, rău-platnic pentru SNLO

RAAN Mehedinţi, rău-platnic pentru SNLO

Societatea Naţională a Lignitului Oltenia se uită lung după creanţele pe care le are de recuperat de la Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare, valoarea acestora atingând 126 de milioane de lei.

 

 

 

Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare (RAAN) Mehedinţi înregistrează întârzieri la plata datoriilor pe care le are de plătit către Societatea Naţională a Lignitului Oltenia. Creanţele pe care minerii din Oltenia le au de recuperat de la Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare Mehedinţi sunt de aproape 126 de milioane de lei, bani rezultaţi din cărbunele livrat pentru producerea de energie electrică. După cum a precizat conducerea Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia (SNLO), suma s-a strâns din lignitul furnizat pe ultimii doi ani şi neachitat de societatea din Mehedinţi, în ciuda negocierilor şi programelor de reeşalonare la plată. La sfârşitul anului trecut, conducerile RAAN şi SNLO au convenit ca achitarea debitului să fie realizată după un calendar precis. Astfel, în baza unui program de reeşalonare, Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare şi-a asumat să vireze lunar, în contul SNLO, suma de 34 de milioane de lei.

 

Şi energie, şi bani

 

Eugen Davidoiu, directorul Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia, a declarat că, din 34 de milioane de lei, RAAN trebuie să furnizeze energie electrică lunară în valoare de 18 milioane de lei: „Acum se înregistrează un decalaj de 14 milioane de lei, faţă de programul convenit. O să avem o întâlnire cu cei de la RAAN, să vedem ce se întâmplă. Noi vrem să ne recuperăm banii, după programul convenit. Sunt datorii istorice şi nu vrem să fie lăsate deoparte. Cărbunele a fost livrat, dar noi nu am mai primit banii. Noi le oferim cărbune şi acum. Dacă nu vom ajunge la nici o înţelegere, o să căutăm soluţii legale, popriri pe conturi şi altele. O să avem discuţii şi cu sindicatele pentru ca toată lumea să ştie ce se întâmplă. O să avem grijă să nu fie probleme cu salariile şi angajaţii să nu aibă de suferit, dacă se va ajunge la popriri“, a precizat Eugen Davidoiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS