16.4 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalOperaţiunea „Floarea din grădina spitalului“

Operaţiunea „Floarea din grădina spitalului“

Spitalul de Urgenţă Craiova a încheiat un parteneriat cu BURDA pentru modernizarea spaţiului verde din curtea unităţii sanitare. Potrivit managerului unităţii, dr. Cristina Calangiu, acţiunea se va desfăşura sâmbătă şi duminică şi va fi realizată pe bază de voluntariat. „Oamenii aleşi de firma respectivă vor săpa pământul, vor planta pomi şi flori, vor tăia crengile şi vor tunde tufele, pentru a schimba aspectul neîngrijit al spaţiilor verzi. Tare mi-e teamă însă că de toată această muncă se va alege praful, aşa cum s-a întâmplat ultima oară, când au dispărut din grădină trandafirii plantaţi“, a spus dr. Calangiu.

Potrivit managerului Cristina Calangiu, Spitalul de Urgenţă Craiova are zece hectare de teren plantat, fiind, din acest motiv, printre puţinele unităţi sanitare din ţară care au suficient spaţiu verde raportat la numărul de paturi.

În prezent, terenul este în paragină, cu excepţia grădiniţei din faţa spitalului, care a fost săpată şi curăţată de buruieni. În rest, doar bălării şi gunoaie. Ici-colo, în iarba înaltă, şi-au găsit adăpost câinii comunitari, dar şi grupurile de vizitatori de etnie romă care zăbovesc ca la picnic: cu căţel, purcel, grătar şi tot ce trebuie, fără să fie deranjaţi nici măcar de agenţii de pază.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII