11.4 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalUn elev a întreţinut raporturi sexuale cu o minoră

Un elev a întreţinut raporturi sexuale cu o minoră

Un tânăr din comuna Ştefăneşti, judeţul Vâlcea, este cercetat de poliţie şi riscă să stea după gratii între trei şi zece ani, pentru că a întreţinut raporturi sexuale cu o minoră.

 

VÂLCEA. C.F., de 14 ani, din municipiul Drăgăşani, elevă în clasa a şaptea, a plecat de la domiciliu pe 26 aprilie. S-a mai întors acasă pe 4 mai. Nici mama, nici bunica la care locuia fata nu au sesizat la poliţie dispariţia acesteia. La înapoierea acasă, C.F. le-a spus rudelor sale că a fost violată şi că, începând cu 26 aprilie, a fost sechestrată într-un imobil din comuna Ştefăneşti. „Minora împreună cu mama s-au prezentat, pe 5 mai, la sediul Poliţiei municipiului Drăgăşani, unde au sesizat faptul că C.F. a fost victima unui viol, după care a fost sechestrată. În urma cercetărilor şi investigaţiilor efectuate, s-a stabilit că lucrurile reclamate de fată nu se confirmă, minora inventând o poveste pentru a avea credibilitate în faţa mamei şi a bunicii sale“, a declarat subinspectorul Diana Smărăndoiu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Poliţiei Judeţene (IPJ) Vâlcea.

În urma controlului ginecologic efectuat de medicul specialist al Secţiei de Obstetrică – Ginecologie a Spitalului Municipal Drăgăşani, s-a stabilit faptul că minora nu a fost violată şi că este însărcinată în patru, cinci săptămâni. În cele din urmă, minora le-a declarat poliţiştilor că, în perioada dispariţiei sale, a întreţinut raporturi sexuale cu prietenul său, A.L., de 17 ani, din comuna Ştefăneşti.

 

Centrul de plasament, o soluţie

 

Fata provine dintr-o familie dezorganizată, cu părinţi despărţiţi, motiv pentru care era crescută de bunică.

„I s-au luat declaraţii şi băiatului de 17 ani, în prezenţa tatălui său şi a unui avocat. Tânărul e elev la Grupul Şcolar Agricol din Drăgăşani, la profesională, şi a recunoscut că a întreţinut relaţii sexuale cu minora, dar, spune el, nu a fost singurul care a stat cu ea. A.L. susţine că, înainte de el, minora s-a mai întâlnit cu alţi băieţi. Cercetările continuă în acest caz, iar tânărul riscă să facă închisoare între trei şi zece ani pentru întreţinerea unui act sexual cu o minoră“, a precizat subinspectorul Smărăndoiu. Poliţia a sesizat ieri şi conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vâlcea pentru a lua măsuri în acest caz. Roxana Radu, directoarea adjunctă a DGASPC, a afirmat că Direcţia a fost sesizată de poliţie cu privire la caz şi se aşteaptă un raport, după care se va merge la faţa locului pentru anchetă, urmând să se stabilească ulterior dacă minora se află într-o situaţie de risc şi dacă va fi luată sau nu într-un centru de plasament.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII