19.2 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalNostalgie comunistă în IT

Nostalgie comunistă în IT

Prodecanul Facultăţii de Electrotehnică din Craiova şi-a exprimat nostalgia faţă de vremea comunismului, în cadrul concursului „Tineri antreprenori în IT“, organizat de Studenţii Politehnişti Profil Electric. El a spus că nu înţelege de ce firmele private vor să îi lege pe studenţi de glie.

 

Organizaţia Studenţilor Politehnişti Profil Electric (OSPPEC) Craiova îi provoacă pe tineri la concursul de grafică digitală şi web design, aceştia având şansa să câştige premii şi să fie remarcaţi de firmele din domeniul IT. „Proiectul îşi propune să-i promoveze pe cei cu aptitudini în domeniile graficii digitale şi web design-ului. Foarte mulţi tineri sunt interesaţi de aceste domenii. Pentru că nu sunt cunoscuţi de angajatori, unii îşi valorifică activităţile în străinătate sau îşi oferă serviciile pe piaţa muncii la un preţ inferior valorii lor. Vrem să le prezentăm angajatorilor talentul acestor tineri“, a explicat Emil Staicu, preşedintele OSPPEC Craiova.

 

„Lipsă de specialişti în IT“

 

Reprezentanţii firmelor de recrutare prezenţi la lansarea proiectului consideră că, prin participarea la astfel de concursuri, studenţii se pot face remarcaţi de angajatori. „România se confruntă cu o lipsă de specialişti în IT. De aceea, studenţii trebuie să se pregătească încă din facultate şi să îşi dezvolte noi competenţe, care sunt cerute pe piaţa muncii. Prin participarea la astfel de concursuri şi proiecte, studenţii îşi pot evalua nivelul de pregătire, pot dezvolta o reţea de cunoştinţe, se fac remarcaţi şi se pot integra mai uşor pe piaţa forţei de muncă“, a precizat Laurenţiu Lazăr, consultant HR la firma Quanta Resurse Umane.

 

Firmele vor să lege studenţii

 

În timp ce reprezentanţii studenţilor şi cei ai firmelor de recrutare au încercat să convingă studenţii craioveni să participe la acest concurs, prodecanul Facultăţii de Electrotehnică, din cadrul Universităţii din Craiova, Romulus Lungu, a profitat de ocazie ca să rememoreze activităţile şi spectacolele UTC-iste de pe vremea comunismului. „Îmi amintesc când eram eu student şi participam la spectacole de muzică populară la Casa Studenţilor. Pe atunci, spectacolele studenţilor erau de câte şase ore, dar era frumos, se distrau. Aşa ar trebui să faceţi şi voi. Eu aş sprijini aşa ceva. Acum vin anumite firme şi vor să lege studenţii. Vor să facă laborator de practică, să ofere nişte burse în euro, dar să încheie un contract cu studenţii şi atunci când aceştia termină facultatea să lucreze trei ani pentru ei. De aceea trebuie să fie atenţi ce semnează că firmele astea au ele un interes“, a spus Romulus Lungu.

 

Tineri antreprenori în IT

 

Studenţii care vor să participe la concursul „Tineri antreprenori în IT“ trebuie să se înscrie până vineri, 9 mai, pe adresa www.designcraiova.ro sau la sediul OSPPEC Craiova din cadrul Facultăţii de Electromecanică, la una sau mai multe categorii: Realizarea unui material, site sau pliant pentru promovarea facultăţii; realizarea unui material pentru promovarea vieţii studentului craiovean; realizarea unui material care să motiveze studenţii să participe la activităţile organizaţiilor studenţeşti; un material pentru promovarea unei seri studenţeşti, a unui eveniment cultural în rândul studenţilor sau a acţiunilor de tineret făcute de organizaţiile nonguvernamenatale. Lucrările vor fi prezentate şi premiate de firme.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

13 COMENTARII