14.8 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAsediaţi în propria casă

Asediaţi în propria casă

Poliţiştii gorjeni au deschis o anchetă în urma izbucnirii marţi noapte a unui scandal între mai mulţi romi din cartierul Obreja, Târgu Jiu. O familie a fost atacată în propria locuinţă de cinci indivizi înarmaţi cu bâte, cuţite şi săbii. Agresorii au intrat în casă peste Oran Văduva şi familia sa, după ce au devastat mai întâi două autoturisme care se aflau în curte şi au aruncat cu pietre în geamurile locuinţei acestuia. Proprietarul a declarat că s-a trezit din cauza zgomotelor puternice.

„Am auzit scandal în curte, bubuituri şi geamuri sparte. Erau cinci persoane înarmate cu săbii şi cuţite, care urlau şi ameninţau că mă omoară. De frică, m-am ascuns cu toţi cei care eram în casă. Norocul nostru a fost că imediat a venit poliţia şi am scăpat, altfel, ne omorau“, a spus Oran.

Membrii familiei agresate au spus că i-au recunoscut pe atacatori, dar nu ştiu motivul pentru care aceştia au intrat peste ei în casă. Oran Văduva crede că este vorba despre o încercare de intimidare din partea unor romi din cartier care cer taxe de protecţie. „Îi cunosc pe doi dintre ei, iar unul este din clanul lui Chimiţă, de care se teme toată Obreja. Ăştia cred că ei fac legea în ţigănie, şi chiar în oraş. Eu am mai avut de-a face cu ei. Nu ne mai simţim deloc în siguranţă“, a declarat Văduva.

Oran Văduva a făcut un denunţ la poliţie, în urma căruia oamenii legii au deschis o anchetă. Ieri, la familia Văduva, a sosit o echipă de criminalişti care a ridicat probe în vederea incriminării celor vinovaţi. Purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, inspector Daniel Tică, a declarat că poliţiştii ştiau de un conflict deschis între cele două familii de romi, respectiv clanul Chimiţă şi cel al lui Văduva, dar acesta fusese aplanat.

După cele întâmplate marţi noapte, cazul lor a ajuns din nou în atenţia poliţiei, iar faptele agresorilor au devenit acum de natură penală.

Un tânăr, reţinut de poliţişti

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu Jiu au dispus ieri reţinerea pentru 24 de ore a unui tânăr suspectat că a participat la scandal. Este vorba de Ion Văduva, de 30 de ani, din Bumbeşti-Jiu. Bărbatul a fost reţinut pentru comiterea infracţiunilor de violare de domiciliu şi distrugere. Acesta a fost introdus în arestul IPJ Gorj, urmând ca astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, cu propunere de arestare preventivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS