15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalArestări după scandalul de la spital

Arestări după scandalul de la spital

Magistraţii doljeni au emis, în noaptea de marţi spre miercuri, mandate de arestare pentru trei dintre cei şase romi implicaţi în scandalul cu focuri de armă de marţi, din curtea Spitalului de Urgenţă Craiova. Ieri, cartierul Faţa Luncii a fost împânzit de poliţişti şi jandarmi, care vor să descurajeze ieşirile violente ale romilor.

Peste 30 de romi, rudele celor implicaţi în scandalul din curtea Spitalului de Urgenţă, s-au strâns marţi seară, în faţa Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, pentru a fi alături de cei care erau audiaţi. Pentru a preveni izbucnirea unui conflict chiar în faţa Parchetului, zeci de poliţişti, jandarmi şi mascaţi de la DPIR au asigurat ordinea în zonă. În perioada audierii celor şase romi – Marius Slătineanu, Cătălin Slătineanu, Mihai Feraru, Giovani Gogoneaţă, Ion Petrache şi Soriadis Petrache -, poliţiştii de la Rutieră au blocat ambele căi de acces pe strada Anul 1848, unde se află Parchetul.

Reamintim că marţi dimineaţă, în curtea Spitalului de Urgenţă, Marius Slătineanu, Cătălin Slătineanu, Mihai Feraru, Giovani Gogoneaţă au tras patru focuri de armă în maşina în care se aflau Ion şi Soriadis Petrache. Poliţiştii au reţinut cele şase persoane implicate în conflict, acestea fiind cercetate pentru comiterea infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, distrugere şi port fără drept în locuri publice de arme albe.

 

Arestaţi pentru 29 de zile

 

După ce procurorii au terminat audierile, marţi noapte au prezentat trei dintre romi – pe Marius Slătineanu, Cătălin Slătineanu şi Giovani Gogoneaţă – la Judecătoria Craiova, cu propunere de arestare preventivă. Procurorii au reţinut că toţi cei trei au tulburat grav ordinea şi liniştea publică în curtea Spitalului de Urgenţă şi pe străzile din apropierea unităţii sanitare, au făcut uz de armă neletală şi au distrus cu bâtele maşina lui Ion Petrache. Conform unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, cei trei „prezintă pericol concret pentru ordinea publică dacă ar fi lăsaţi în libertate, întrucât au cultivat şi menţinut o stare de insecuritate socială“. Magistraţii de la Judecătoria Craiova au emis pe numele celor trei mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile. Apărătorii romilor au făcut recurs împotriva deciziei Judecătoriei Craiova, care s-a judecat ieri, la Tribunalul Dolj.

Conform reprezentanţilor Tribunalului Dolj, recursul a fost respins, judecătorii fiind de acord cu colegii lor de la Judecătorie, că toţi cei trei reprezintă un pericol pentru ordinea publică.

 

„Cruciada II“, în Faţa Luncii

 

Poliţiştii au demarat ieri acţiunea anunţată marţi de şeful IPJ Dolj, prin care se încearcă „îmblânzirea“ romilor scandalagii şi reducerea numărului conflictelor din stradă.

Începând cu ora 14.00, poliţişti, jandarmi şi mascaţi de la DPIR au instituit mai multe filtre la intrările şi ieşirile din cartierul Faţa Luncii. Reprezentanţii IPJ au explicat că, prin acţiunea „Cruciada II“, se urmăresc: descurajarea persoanelor care locuiesc în cartier să poarte asupra lor pistoale, săbii sau bâte, identificarea celor care deţin ilegal pistoale şi depistarea urmăriţilor general. Poliţiştii şi jandarmii au instalat filtre la intersecţia străzilor Ştirbei Vodă cu Ţărăncuţei, Bucovăţ cu Faţa Luncii, Bucovăţ cu Ştirbei Vodă, pe strada Râului şi la intersecţia străzilor Râului cu Bucovăţ.

Două echipe au patrulat permanent prin cartier, iar un echipaj DPIR s-a deplasat în zonă pentru a interveni în caz de nevoie. Maşinile perchiziţionate au fost „curate“. Romii au aflat destul de repede de acţiunea oamenilor legii şi treceau ostentativ cu maşinile prin filtre. Dacă erau opriţi, aşteptau să fie controlaţi, după care demarau în trombă.

Trei cercetaţi în stare de libertate

Procurorii doljeni au precizat că Mihai Feraru, Ion Petrache şi fiul său, Soriadis, sunt cercetaţi în stare de libertate pentru comiterea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

49 COMENTARII