24.5 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPrima arestare după bătaia romilor cu poliţiştii

Prima arestare după bătaia romilor cu poliţiştii

Un bărbat de etnie romă a fost arestat preventiv marţi, anchetatorii stabilind că acesta a lovit un poliţist în timpul scandalului de pe 8 aprilie, din localitatea Ciutura.

 

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au comunicat că a fost demarată acţiunea penală împotriva lui Soniard Nistor, de 39 de ani, din Craiova, bărbatul care l-a lovit cu un cuţit în cap pe şeful de post din comuna Vârvoru de Jos.

Reamintim că marţi, 8 aprilie, poliţiştii din Vârvoru de Jos au fost solicitaţi să se deplaseze în zona bălţii Fântânele pentru a identifica autorii unei agresiuni comise asupra lui Nicolae Tulitu, administratorul lacului. Poliţiştii au plecat spre locul indicat, însă pe drum, în localitatea Ciutura, s-au întâlnit cu autorii agresiunii, care se deplasau cu trei autoturisme. După ce au fost somaţi, aceştia au coborât din maşini şi au început să înjure poliţiştii şi să-i ameninţe cu moartea, unul dintre ei având un cuţit în mână. Au fost trase focuri de avertisment în aer, însă bărbaţii au continuat să înainteze spre oamenii legii. Şeful de post a fost lovit de Soniard Nistor cu mânerul cuţitului în cap, moment în care colegul său a tras şi l-a rănit în picior pe Pătru Nistor, zis Savant. Romii s-au urcat în maşini şi au fugit, nu înainte de a încerca din nou să-i accidenteze pe poliţişti, care au tras spre cauciucurile maşinilor.

În timpul conflictului a fost rănit şi Mircea Bâlteanu, pasager într-unul dintre cele trei autoturisme, acesta fiind prins după trei zile de poliţişti. Pătru Nistor, Salimbăr Nicolae şi Soniard Nistor au fost reţinuţi în aceeaşi zi.

Mandat de arestare pentru Soniard

Procurorii doljeni au precizat că a fost începută acţiunea penală împotriva lui Soniard Nistor, întrucât „din probele existente la dosarul cauzei sunt indicii că acesta a săvârşit infracţiunile de ultraj şi ultraj contra bunelor moravuri în ziua de 8 aprilie, pe raza comunei Vârvoru de Jos“.

Reprezentanţii IPJ Dolj au comunicat că Nistor se sustrăgea cercetărilor şi a fost prins marţi, fiind prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova şi apoi Judecătoriei Craiova, care a emis pe numele său un mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile.

Din probele administrate de anchetatori a rezultat că Soniard Nistor a provocat scandal, a tulburat liniştea şi ordinea publică şi a lovit un agent de poliţie. De asemenea, din împrejurările concrete ale comiterii infracţiunilor a rezultat că Nistor prezintă un grad ridicat de pericol pentru ordinea publică.

Judecătorii au „înşelat“ aşteptările poliţiştilor

Apărătorii lui Nistor au făcut recurs la Tribunalul Dolj împotriva mandatului de arestare preventivă emis de Judecătoria Craiova, care s-a judecat ieri după-amiază. Conform reprezentanţilor Tribunalului Dolj, recursul a fost respins, Soniard Nistor urmând să stea 30 de zile în arest. Soluţia dată de judecători i-a luat prin surprindere pe poliţişti, care se aşteptau ca Nistor să fie eliberat, precum majoritatea pistolarilor şi scandalagiilor ale căror recursuri au fost admise. „Acum am intrat în normalitate. Soluţia dată astăzi (ieri – n.r.) este temeinică şi aşa ar trebui procedat de fiecare dată faţă de cei care creează pericol public şi presiune asupra străzii“, a declarat comisarul-şef Gheorghe Bică, şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj.

Poliţiştii au precizat că, în acest caz, cercetările continuă pentru probarea activităţii infracţionale a tuturor persoanelor implicate în scandal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

16 COMENTARII