15.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024

Scurte ştiri

Inventator la cinci ani

Un băieţel de cinci ani, din Marea Britanie, a devenit cel mai tânăr inventator, după ce a creat o mătură cu două capete, pentru care a obţinut un brevet. După cum informează Krone.at, ca să îl ajute pe tatăl său la grădinărit, micuţul Sam Houghton, din Buxton, a inventat o „mătură îmbunătăţită“. Sam a avut ingenioasa idee, după ce a observat că tatăl său, Mark, era nevoit să folosească două mături pentru a îndepărta frunzele adunate în faţa casei: una mai mare, pentru ramuri şi frunzele de dimensiuni mai mari, şi una mai mică, pentru a aduna resturile rămase după prima „repriză“ de măturat. Micul inventator s-a gândit să ataşeze la mătura mare una mai mică, pentru ca tatăl lui să termine treaba după o singură repriză de măturat. „Nu ştiu dacă vreau să mă fac inventator când o să fiu mare, însă a fost amuzant“, a declarat titularul brevetului „Improved Broom“.

Nu a mai dormit de un an

Un băieţel de 18 luni, din China, a uimit lumea medicală, din cauza unei forme rarisime de insomnie. După cum informează Krone.at, de când a împlinit şase luni, micuţul Han Yin nu a mai dormit, iar lipsa somnului nu pare să îl afecteze. Medicii nu au putut să creadă relatările părinţilor, dar, după ce s-au convins că micuţul nu doarme niciodată, au început să îl examineze atent. Spre disperarea familiei, doctorii nu dau semne că ar găsi curând un leac. Problema este din ce în ce mai dificilă pentru părinţi, care, din cauza insomniei fiului lor, abia apucă să doarmă. Liu, mama sa, face cu schimbul cu soţul său pentru a avea grijă de copil. Femeia a mărturisit că tot ce vrea este ca medicii să descopere leacul pentru ca băiatul lor să poată să doarmă.

Un inginer e cel mai fericit om din Singapore

Un inginer de 35 de ani a fost desemnat „cel mai fericit om din Singapore“. După cum informează Krone.at, Andy Goh i-a convins pe juraţi cu buna sa dispoziţie şi cu veselia sa contagioasă. Decizia organizării acestei competiţii inedite a apărut în urma unui sondaj, din care reieşea că nouă din zece locuitori din Singapore sunt stresaţi. La startul întrecerii s-au aliniat 207 candidaţi, propuşi de colegi sau rude. Marele premiu a fost un weekend în Phuket, Thailanda.

Angelina Jolie, pasionată de înmormântări

Frumoasa actriţă Angelina Jolie avea aspiraţii destul de ciudate în copilărie: „De când eram mică, am visat să organizez înmormântări“. Cel mai mare vis al Angelinei era să devină antreprenor de pompe funebre. „Odată am fost la o înmormântare şi era atât de trist, încât m-am gândit că este dezolant să celebrezi sfârşitul vieţii unui om atât de modest. Din acel moment, dorinţa de a practica această meserie s-a transformat într-o obsesie“, a povestit vedeta din „Tomb Rider“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS