15.6 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPădurea de sub casă

Pădurea de sub casă

Un bărbat din comuna Logreşti încearcă de şapte ani să demonstreze instanţelor de judecată din Gorj că sub casa sa nu se află nici o pădure.

 

 

GORJ. Petre Merfu are 59 de ani şi locuieşte în satul Măru, din comuna Logreşti, judeţul Gorj. De mai bine de şapte ani îşi caută dreptatea, după ce edilul comunei a emis o adeverinţă, prin care susţine că sub casa familiei Merfu există pădure. „Atât primarul, cât şi procuratura au spus că sub casa mea este pădure. De altfel, şi instanţele judecătoreşti au ajuns la aceeaşi concluzie. Casa mea a fost construită în anul 1973, cu autorizaţie dată pe numele mamei mele, iar din anul 2000 sunt purtat prin instanţe ca să dovedesc realitatea, dar nici până acum nu am reuşit să mă fac înţeles“, a spus Petre Merfu. Deşi a adus în instanţă martori care au spus că pe terenul respectiv nu este nici o pădure, bărbatul nu a avut câştig de cauză. Nemulţumit, Petre Merfu a participat la protestul de ieri din faţa Tribunalului Gorj.

 

O încurcătură în acte

 

Povestea a început în anul 2000, când s-a făcut o încurcătură la declararea titlului de proprietate. Pentru că el se afla la serviciu, iar mama sa era bolnavă, altă familie a fost la Primăria Logreşti şi a declarat terenul pentru eliberarea titlului de proprietate: „În locul mamei mele, la primărie a depus situaţia terenului altă familie din sat. În loc să pună toată suprafaţa pe care mama o deţinea, familia respectivă a trecut doar zece ari din cei 30 pe care îi deţineam. De aici s-a făcut greşeala care mă costă acum pe mine casa şi toată gospodăria. Restul de 20 de ari au fost trecuţi ca având pe ei pădure – teren forestier. Aşa a trecut primarul în actul de proprietate şi aşa a rămas. Din păcate, acelaşi primar a eliberat un titlu de proprietate pentru terenul meu altor persoane, iar din această cauză ne judecăm de ani de zile. Potrivit unei hotărâri judecătoreşti, ar trebui să-mi demolez casa astfel încât celălalt să-şi ia pădurea şi terenul. Este trist că se întâmplă aşa ceva“, a afirmat Petre Merfu. Acum bărbatul încearcă să găsească o soluţie să le demonstreze magistraţilor că sub casa sa nu există o pădure.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS