20.5 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalJudecătorul Ion Beşliu, noul preşedinte al BEJ

Judecătorul Ion Beşliu, noul preşedinte al BEJ

OLT. Noul preşedinte al Biroului Electoral Judeţean (BEJ) este judecătorul Ion Beşliu, în urma tragerii la sorţi de ieri, efectuată de preşedinta Tribunalului Olt, judecătoarea Marinela Georgescu. Fostul preşedinte al BEJ, judecătorul Alexandru Herţoiu, a depus vineri la tribunal o cerere de înlocuire, învocând motive de boală. La solicitare au fost ataşate şi documente medicale, din care reiese că el este internat în spital. Alexandru Herţoiu s-a plâns telefonic joia trecută redactorilor GdO că are probleme de sănătate, punând totul pe seama stresului din activitatea de la BEJ.

Organizarea tragerii la sorţi a fost problematică, întrucât magistraţii nu s-au prea îngrămădit pentru ocuparea funcţiei de preşedinte al BEJ. „Până la urmă, am folosit lista veche constituită pentru prima tragere la sorţi şi a ieşit judecătorul Ion Beşliu“, a declarat ieri preşedinta Tribunalului Olt, Marinela Georgescu.

În ultimele patru zile, activitatea BEJ a fost coordonată de judecătorul Gheorghe Maruşcă, locţiitor al preşedintelui. Noul preşedinte al BEJ va intra în pâine astăzi. După tragerea la sorţi din 31 martie, prin care au fost desemnaţi preşedinţii circumscripţiilor judeţene, municipale, orăşeneşti şi comunale şi locţiitorii acestora, preşedintele Tribunalului Olt a schimbat, în mai multe rânduri, fie preşedinţi de circumscripţie electorală, fie locţiitori, după ce mai multe persoane desemnate în aceste funcţii au solicitat înlocuirea la tribunal. Este cazul circumscripţiilor de la Cilieni, Călui, Ştefan cel Mare, Schitu, Bârza, Brastavăţu, Cârlogani, Coloneşti, Dobroteasa, Gârcov, Grădinile, Icoana, Izvoarele, Oboga, Corabia, Ghimpeţeni, Grojdibodu, Mărunţei, Perieţi, Tătuleşti, Bărăşti, Gura Padinii, Optaşi Măgura, Şopârliţa şi Nicolae Titulescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS