20.5 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalControale la biserici

Controale la biserici

OLT. Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt vor verifica în această perioadă toate locaşurile de cult, pentru a se asigura că sunt respectate măsurile de prevenire a incendiilor în perioada Sărbătorilor de Paşte. Pentru a preîntâmpina producerea unor incendii generate de utilizarea lumânărilor şi a candelelor aprinse pe timpul slujbelor religioase, pompierii au câteva sfaturi atât pentru cei care se ocupă de buna organizare a ceremoniilor în locaşurile de cult, cât şi pentru enoriaşi.

În toate bisericile, pe perioada slujbei, uşile trebuie să fie deschise, covoarele trebuie îndepărtate pentru că pot împiedica evacuarea, iar aprinderea şi amplasarea lumânărilor se vor face doar în locuri special amenajate, afară. De asemenea, este necesară verificarea instalaţiilor tehnice şi este obligatorie asigurarea mijloacelor de primă intervenţie.

Inspectorii de prevenire a incediilor din cadrul ISU vor efectua în această săptămână controale la instituţiile de cult din judeţ, pentru a se asigura că aceste obligaţii sunt duse la îndeplinire şi pentru a da ultimele sfaturi legate de condiţiile de securitate în caz de incendiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS