23.4 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSfânta Maria, sărbătoare legală

Sfânta Maria, sărbătoare legală

Comisia de muncă a Senatului va trebui să se pronunţe în termen de o lună asupra unei cereri de reexaminare transmise luni de preşedintele Traian Băsescu.
Aceasta se referă la o iniţiativă legislativă, trimisă spre promulgare, care prevede ca prima şi a doua zi de Rusalii să fie declarate sărbători legale şi, prin urmare, să fie nelucrătoare.
Potrivit cererii de reexaminare, Traian Băsescu solicită, „pentru păstrarea coerenţei legislative în acest domeniu“, ca Ziua Praznicului Adormirii Maicii Domnului (15 august) să fie declarată la rândul ei sărbătoare legală.
 „Aceasta este o sărbătoare declarată legal nelucrătoare în zece ţări europene: Germania (în unele landuri), Franţa, Belgia, Spania, Italia, Grecia, Luxemburg, Austria, Polonia, Portugalia“, a precizat preşedintele. Şeful statului a menţionat că această sărbătoare datează din secolul al VI-lea.
Cererea de reexaminare transmisă Senatului, ca primă Cameră sesizată, menţionează că „această iniţiativă legislativă este binevenită, având în vedere că România este una dintre ţările care beneficiază de cele mai puţine zile de sărbători legale cu însemnătate spirituală“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII