25.1 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024

Scurte ştiri


Artă din bomboane de ciocolată

Delicioasele bomboane de ciocolată Smarties sunt de acum o încântare nu doar pentru gurmanzi, ci şi pentru iubitorii de artă. După cum informează Krone.at, Prudence Emma Staite, una dintre cele mai cunoscute artiste culinare, a avut ideea de a folosi bomboane pentru a crea o colecţie de artă comestibilă. Expoziţia va fi inaugurată la sfârşitul săptămânii, la Muzeul Copilăriei V&A din Londra. Potrivit organizatorului, evenimentul marchează revenirea bombonelelor albastre de la Nestle. Printre operele reproduse din ciocolată se află şi o creaţie graffiti a artistului Banksy, un portret al lui Marilyn Monroe, de Andy Warhol, şi faimoasa pictură „Scăldat la Asnieres“, de Georges Seurat.

Tobey Maguire va fi din nou tătic

Actorul american Tobey Maguire şi soţia sa, designerul de bijuterii Jennifer Meyer, vor fi din nou părinţi. După cum informează Libero.it, o apropiată a cuplului a povestit că Jennifer este însărcinată şi va naşte la sfârşitul acestui an. „Jen şi Tobey sunt extrem de fericiţi. Ei şi-ar dori un băiat, pentru că au deja o fetiţă. Totuşi, ar fi la fel de încântaţi cu încă o fată“, a declarat sursa citată, precizând că Jennifer este aproape de al doilea trimestru: „Jen se simte foarte bine. A avut o sarcină uşoară prima dată şi este convinsă că îi va fi bine şi acum“. Pentru că familia sa devine tot mai numeroasă, starul din „Omul-Păianjen“ este hotărât să construiască o casă nouă. El a achiziţionat de curând un teren de zece milioane de dolari în Brentwood, California.

Corespondenţă cu divinitatea

În fiecare an, înainte de Passah, Paştele evreiesc, „cutiile poştale ale lui Dumnezeu“, improvizate în Zidul Plângerii, sunt golite de un personal „specializat“. După cum informează Krone.at, un rabin însoţit de mai multe ajutoare a adunat miile de rugăciuni şi acatiste pe care credincioşii le lasă la Zidul Plângerii, în speranţa că dorinţele lor vor fi auzite de divinitate. Potrivit tradiţiei, „corespondenţa“ urmează acum să fie îngropată în cel mai sfânt loc din Ierusalim, pe Muntele Măslinilor. Fantele şi scobiturile din Zidul Plângerii sunt golite de două ori pe an: înaintea sărbătorii Passah şi toamna. „Milioane de oameni şi-au scris dorinţele la Zidul Plângerii“, a povestit Schmuele Rabinowitz, precizând că din acest motiv este nevoie ca de două ori pe an să facă loc în Zid şi pentru alte rugăciuni.

Vechile epistole sunt considerate sfinte, fiind privite ca „scrisori pe care oamenii le scriu către Dumnezeu“. Asistenţii rabinului au reuşit cu greu să scoată bileţelele înfipte adânc în deschizăturile din zid, după care le-au adunat în saci de plastic. La Zidul Plângerii s-au rugat şi mari personalităţi ale lumii. În anul 2000, însuşi regretatul Papa Ioan Paul al II-lea a spus aici o rugăciune şi a lăsat o scrisoare către Dumnezeu într-o crăpătură a Zidului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS