12.3 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalInconştienţa poate ucide

Inconştienţa poate ucide

Un băieţel de un an şi opt luni, din comuna Bujoreni, judeţul Vâlcea, opărit pe aproape toată suprafaţa corpului, a fost luat de părinţi din spital, în timp ce cadrele medicale îi făceau internarea.

 

 

VÂLCEA. Copilul ars cu apă clocotită a fost adus de părinţi, de etnie romă, miercuri, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea. În urma investigaţiilor medicale, s-a stabilit că micuţul e în stare gravă şi trebuie internat la Secţia de chirurgie. În timp ce doctorii semnau internarea, părinţii au luat copilul din spital şi au fugit. „Am luat legătura cu cadrele medicale, care mi-au spus că părinţii au plecat cu bebeluşul în timp ce i se făcea internarea. Au fost căutaţi prin toate secţiile, în ideea că poate s-au rătăcit prin spital, dar nu au mai fost găsiţi. Doctorii declară că micuţul era în stare gravă şi că a fost opărit pe aproape toată suprafaţa corpului. Riscă să facă septicemie, dacă nu este tratat. Probabil că micuţul a fost opărit din vina părinţilor şi, ca să nu fie traşi la răspundere, au fugit din spital“, a afirmat Roxana Radu, directoarea adjunctă a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vâlcea.

Ieri-dimineaţă, reprezentanţii Direcţiei au luat legătura cu Poliţia Bujoreni, pentru a merge la familia respectivă să salveze copilul. „Încercăm să îi convingem să ne lase să ducem copilul la spital. Sperăm să fie de acord, că altfel nu îl putem lua decât cu ordonanţă prezidenţială, dar formalităţile durează câteva zile şi până atunci poate să moară“, a precizat Roxana Radu.

DGASPC a sesizat poliţia în acest caz, subinspectoarea Diana Smărăndoiu, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Poliţiei Judeţene (IPJ) Vâlcea, afirmând: „Este vorba de o familie care are şapte sau opt copii. Toţi locuiesc într-o casă cu două camere. Se pare că băieţelul s-a opărit accidental, în timp ce părinţii pregăteau masa. Şeful de post din localitate ştia de la părinţi că micuţul este sub tratament, dar va merge la locuinţa acestora pentru a vedea care este situaţia de fapt“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS