18.7 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalFocuri de armă în centrul Craiovei

Focuri de armă în centrul Craiovei

Mai multe focuri de armă au fost trase ieri după-amiază, în centrul Băniei, pe strada Traian Demetrescu, după ce doi craioveni s-au luat la ceartă în urma unei neînţelegeri în trafic.

Incidentul s-a petrecut lângă staţia RAT Craiova din zona Luxor, în jurul orei 15.00, sub privirile a zeci de trecători. Mai mulţi poliţişti şi jandarmi au sosit la faţa locului şi au izolat zona, iar o echipă de la Biroul Criminalistic din cadrul IJP Dolj a venit pentru a lua strânge probe de pe un Peugeot cu numărul de înmatriculare B-69-ZXC, care aparţine unuia dintre protagoniştii conflictului. Autoturismul avea o gaură provocată de un glonţ în portiera faţă stânga. Până la sosirea oamenilor legii, cei implicaţi în schimbul de focuri au fugit, martorii afirmând că la faţa locului au ajuns şi două ambulanţe, însă n-au găsit nici o victimă.

 

Patru focuri trase spre Dragavei

 

Poliţiştii doljeni au demarat cercetările şi în scurt timp, cu ajutorul jandarmilor, au reţinut cele două persoane implicate în conflict. S-a stabilit că ieri, în jurul orei 15.00, Ionel Boboc, de 31 de ani, din Craiova, care conducea un Audi cu numărul de înmatriculare DJ-77-WSW, s-a luat la ceartă cu Stelică Ionescu, zis „Dragavei“, de 37 de ani, care conducea Peugeotul cu numărul de înmatriculare B-69-ZXC, după o neînţelegere în trafic. După un schimb de replici şi înjurături, Boboc a coborât din maşină şi a tras patru focuri cu un pistol cu bile de cauciuc spre Dragavei, un proiectil lovind portiera maşinii acestuia.

Dragavei este un cunoscut interlop craiovean din etnie romă. Acesta a intrat în vizorul poliţiştilor de mai mulţi ani, pentru fapte precum ameninţare, deţinere ilegală de armament şi privare de libertate. Dragavei a fost arestat la începutul anului 2007 într-un dosar amplu, instrumentat de autorităţile franceze din Lyon, cu privire la falsificarea de carduri bancare. Împreună cu el a fost ridicat de anchetatorii francezi şi Adrian Poşulescu, de 33 de ani. Conform conducerii IPJ Dolj, cei doi au fost eliberaţi pe cauţiune în urmă cu aproximativ două săptămâni şi s-au întors în ţară.

 

Poliţiştii şi jandarmii vor împânzi străzile

 

Şeful IPJ Dolj a explicat că Boboc deţine legal pistolul cu care a tras. Acesta este cercetat pentru încălcarea regimului armelor şi muniţiilor, pentru că a folosit arma în alte scopuri decât cele prevăzute de lege. Conform legislaţiei, această faptă este pedepsită cu închisoare între şase luni şi trei ani. Poliţiştii fac cercetări în acest caz şi pentru comiterea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea gravă a liniştii şi ordinii publice.

Conducerea IPJ Dolj a declarat că poliţiştii sunt hotărâţi să aplice legea cu fermitate în aceste cazuri.

„Atâta timp cât există pistoale în Craiova, vor fi şi astfel de incidente. Însă, suntem hotărâţi să intervenim şi să aplicăm legea cu fermitate. Deja se vede că poliţiştii sunt mai fermi în acţiuni şi folosesc mai des armamentul din dotare“, a declarat comisarul-şef Gheorghe Bică, şeful IPJ Dolj.

Poliţiştii doljeni şi conducerea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj au anunţat că în curând Craiova va deveni albastră, pentru că numărul jandarmilor şi poliţiştilor de pe străzi va fi mult mai mare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

37 COMENTARII