17.9 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAndriţoiu ar putea ajunge şef la Cardiologie

Andriţoiu ar putea ajunge şef la Cardiologie

Medicul George Boeru, din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, şi-a înaintat demisia de onoare din funcţia de şef al Secţiei de cardiologie, considerând că problemele „nu se rezolvă cu sabia“.

 

 

OLT. Cardiologul Mircea Andriţoiu, angajatul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, care în urmă cu două săptămâni şi-a lăsat pacienţii baltă, refuzând să intre în gardă, ar putea ajunge şeful Secţiei de cardiologie. Colegii acestuia au fost învinşi luni, dr. George Boeru înaintându-şi demisia din postul de şef de secţie, după ce prin aceeaşi experienţă au trecut şi ceilalţi cardiologi de-a lungul ultimilor ani. „Este o demisie de onoare. Din punctul meu de vedere, problemele nu se rezolvă cu sabia. Luni a venit directorul medical şi s-a convenit ca noul şef să fie doctorul Mircea Andriţoiu. Am spus că voi colabora pentru bunul mers al secţiei. Treaba trebuie să meargă în spital, iar războiul nu poate face bine. Nu ne permitem să desfăşurăm activitatea fără un doctor“, a declarat medicul Boeru, care, în ultima perioadă, a îndurat cuvinte grele din partea lui Andriţoiu.

 

„Va avea parte exact de ce a făcut el“

 

Dacă doctorul Boeru a ales să se ghideze după principiul „Cel mai deştept cedează“, nu aceeaşi disponibilitate manifestă şi ceilalţi cardiologi. Cel care a anunţat că va candida pentru post în momentul în care acesta va fi scos la concurs, dr. Florin Paraschiva, a declarat ieri că în nici un caz nu este de acord cu ce se întâmplă. „Le-am spus şefilor spitalului că este responsabilitatea lor. Noi ne-am făcut datoria şi am anunţat când Andriţoiu ne-a făcut probleme, şi pentru că nu s-au luat măsuri nu mai este vina noastră. Dar eu nu înţeleg un lucru: când spun că Andriţoiu îşi bate joc de un spital întreg şi trebuie luate urgent măsuri, când îl răsplătesc pentru şantajul ordinar pe care l-a practicat, oferindu-i funcţia! De la începutul lunii el nu a făcut o gardă. S-a dat rănit, s-a şters din graficul de gărzi. Dacă va fi pus în funcţie, va avea parte exact de ce a făcut şi el. Îmi voi face treaba ca de obicei, dar nu şi când va veni vorba de gărzi“, a declarat dr. Paraschiva.

 

Concursul pentru şefia secţiei, amânat

 

Numărul insuficient de medici cardiologi şi ambiţia doctorului Andriţoiu de a deţine controlul secţiei, chiar dacă s-a ajuns în situaţia în care colegii doar îl tolerează, au făcut ca singura soluţie pentru rezolvarea problemei să fie scoaterea postului de şef la concurs. Asta pentru că posturile vacante de cardiologi au fost anunţate fără să se arate vreun medic interesat. În schimb, solicitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă de publicare a postului de şef de secţie în Viaţa Medicală, via Autoritatea de Sănătate Publică, e un mister total. Unii spun că interesul ar fi să se întreţină starea conflictuală de la nivelul secţiei, în cele din urmă unul dintre medici să cedeze, să se constate că nu se mai acoperă gărzile, iar secţia să fie transformată în compartiment. „Atunci, Renică Diaconescu, cel care apare împreună cu Andriţoiu la emisiunea «Doza de sănătate», ar putea să-şi extindă compartimentul de la etajul V şi în spaţiul de la cardiologie, aşa cum şi-a dorit. Acesta este interesul“, a precizat Paraschiva.

 

Altă variantă – asigurarea interimatului chiar de directorul medical

 

Speriaţi de scandalurile aproape zilnice, tot cardiologii au îndrăznit să vină cu altă propunere, şi anume asigurarea interimatului secţiei, până la susţinerea concursului, de directorul medical, Ion Brătoi.

Până luni, 21 aprilie, când expiră preavizul acordat de medicul Boeru, problema trebuie tranşată.

Managerul spitalului, Florian Dumitrescu, a declarat ieri că nu s-a găsit o soluţie şi că demisia doctorului Boeru nici nu a ajuns în mapa managerului. Oricum, varianta „dr. Andriţoiu – şef de secţie“ nu ar fi fost luată în calcul, cel puţin de manager.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS