12 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocal13 suflete, sub cerul liber

13 suflete, sub cerul liber

13 membri ai unei familii din localitatea mehedinţeană Magheru au rămas sub cerul liber. Nenorocirea s-a întâmplat miercuri noapte, când casa lor a ars din temelii.

 

 

MEHEDINŢI. Zece copii, dintre care cel mai mic are un an şi jumătate, părinţii lor şi o bătrână de 70 de ani din localitatea mehedinţeană Magheru au rămas, în noaptea de miercuri spre joi, fără un acoperiş deasupra capului. Casa în care locuiau a fost mistuită de flăcări în mai puţin de o oră. Cei 13 membri ai familiei Râulescu dormeau atunci când a izbucnit focul, iar vecinii au chemat pompierii, care au intervenit cu două autospeciale cu apă şi spumă.

„Am auzit zgomote pe afară şi, când am ieşit, am văzut flăcările care ajunseseră până la firele de curent. Ne-am dat seama că a luat foc casa vecinilor noştri şi am chemat imediat pompierii“, a spus o vecină.

„Am rămas pe drumuri cu zece copii. Ce mai facem noi acum? Am fugit din casă doar cu ce aveam pe noi şi am văzut cum munca noastră s-a făcut scrum“, spunea Mariana Râulescu, mama celor zece copii rămaşi pe drumuri.

 

„Tot ce am strâns s-a făcut cenuşă“

 

„Construiserăm casa de trei ani şi nu am avut bani pentru asigurare. Nu avem nici rude, nici bani, iar tot ce am strâns s-a făcut cenuşă“, a spus Valentin Râulescu, tatăl copiilor.

Fetiţa de 11 ani a soţilor Râulescu a fost cea care şi-a trezit părinţii şi fraţii.

„Dormeam în pat cu surioara mea de un an şi jumătate. Ea s-a trezit să îmi ceară apă, iar după aceea am auzit cum arde ceva prin podul casei şi a început să cadă din tavan. Am fugit repede la mama şi la tata în cameră, după care i-am trezit şi pe ceilalţi fraţi şi am reuşit să ieşim cu toţii afară. Toate cărţile mele, caietele şi hainele s-au făcut scrum. Cum mă mai duc eu acum la şcoală?“, plângea Ionela.

După mai bine de două ore de luptă cu flăcările, pompierii au reuşit să stingă focul. Cauza incendiului a fost, cel mai probabil, un coş neasigurat termic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU