16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalInterlopi sibieni, judecaţi la Craiova

Interlopi sibieni, judecaţi la Craiova

Doi membri ai clanului Tâmplaru din Sibiu, Constantin Adrian Tâmplaru şi Florin Adrian Judele, zis „Sasu“, au fost reţinuţi la începutul anului 2007, după ce au fost implicaţi într-un scandal, în urma căruia o persoană a decedat şi Serviciului de urgenţă al Spitalului Judeţean Sibiu a fost devastat. Instanţa de judecată a decis atunci arestarea lor preventivă pentru 29 de zile, cei doi fiind acuzaţi de comiterea infracţiunilor de tentativă de omor, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii şi ordinii publice, asociere pentru comiterea de infracţiuni, distrugere şi port fără drept al cuţitului. La mijlocul lunii aprilie 2007, în urma cercetărilor anchetatorilor sibieni, alţi şapte membri ai grupării Tâmplaru au fost reţinuţi de anchetatori. Johann Friederik Bortmes şi Nicodin Ardelean au fost arestaţi preventiv, alţi cinci fiind cercetaţi în stare de libertate. Ulterior, instanţa a decis ca Ardelean să fie judecat în stare de libertate. Procurorii DIICOT i-au acuzat pe cei din clanul Tâmplarilor de constituire şi aderare la un grup infracţional organizat, trafic de persoane, şantaj, port fără drept al cuţitului, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii şi ordinii publice, tentative de omor şi omor calificat.

 

Dosarul se judecă la Craiova

 

După ce s-a judecat la Tribunalul Sibiu, dosarul a fost strămutat la Tribunalul Craiova, la sfârşitul anului 2007.

Motivul a fost incompatibilitatea sa cu instanţa sibiană, din cauza gradului de rudenie dintre un inculpat şi grefierul-şef al Secţiei penale. Johann Friederik Bortmes, Constantin Adrian Tâmplaru şi Florin Adrian Judele au ajuns şi ei în Bănie, fiind încarceraţi la Penitenciarul Craiova. După mai multe termene, ieri la Curtea de Apel -a judecat recursul celor trei sibieni împotriva măsurii de arestare preventivă.

Conform reprezentanţilor Curţii de Apel Craiova, instanţa a decis să înlocuiască măsura arestării preventive pentru Bortmes cu interdicţia de a părăsi ţara.

„La recursul judecat astăzi instanţa a decis ca pentru doi inculpaţi să se menţină măsura arestării preventive, iar pentru al treilea aceasta să fie înlocuită cu interdicţia de a părăsi ţara“, a declarat judecător Aurel Ilie, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII