16.7 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalConsiliul judeţean, în control la Centrul din Strehaia

Consiliul judeţean, în control la Centrul din Strehaia

MEHEDINŢI. Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Mehedinţi, Constantin Sârbulescu, a dispus o anchetă la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Socială din localitatea Strehaia, unde bătrânii asistaţi au declarat că sunt terorizaţi de personalul medical.

„În urma unui control inopinat, efectuat la sfârşitul săptămânii trecute, am tras concluzia că sesizările sunt reale, drept care am cerut Inspectoratului Poliţiei Judeţene (IPJ) şi Direcţiei Generale de Asistenţă Socială Mehedinţi să întreprindă cercetări în legătură cu acest caz şi să ia măsuri drastice împotriva celor vinovaţi“, a declarat Constantin Sârbulescu.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi susţine că nu s-a depus nici o plângere.

„La Poliţia din Strehaia nu s-a depus nici plângere şi nici la IPJ Mehedinţi“, a declarat Carin Sică, subcomisar IPJ Mehedinţi.

În opinia lui Sârbulescu, la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Socială din Strehaia „sunt multe deficienţe care trebuie rezolvate, astfel încât persoanele instituţionalizate să nu mai fie tratate ca într-un lagăr. Dacă poliţiştii nu ştiu de nici o plângere înseamnă că este grav. Cred că de la finele anului 2007 sau la începutul lui 2008 este un dosar pe rol, cu privire la furtul celor 200.000 dse lei de către contabil“.

Preşedintele CJ solicită IPJ Mehedinţi să acţioneze cu seriozitate pentru prinderea contabilului Ioan Narcis Pop, dispărut de la serviciu şi domiciliu, care ar fi furat din casieria unităţii contribuţia persoanelor cu handicap, în valoare de circa 200.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS