13.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFetiţă mutilată de maidanezi

Fetiţă mutilată de maidanezi

O fetiţă de şapte ani a ajuns luni seară la Spitalul de Urgenţă din Petroşani în stare de şoc şi cu arcada sfâşiată de câinii comunitari. Patrupedele au atacat copila în timp ce se afla cu două adolescente în zona Parcului Central „Carol Schreter“. Spre norocul fetei, un bărbat care trecea prin zonă a salvat-o înainte de a fi devorată de animale. „Fetiţa a ajuns la urgenţă cu o plagă muşcată în zona arcadei, chiar deasupra ochiului. Era în stare de şoc şi plângea. I-am acordat primele îngrijiri şi acum este în afara oricărui pericol“, a spus medicul Cătălin Popa, şeful SMURD Valea Jiului.

Incidentul a avut loc în apropierea unui restaurant şi mai mulţi martori spun că animalele sunt hrănite de oameni şi de proprietarul localului. Fetiţa trecea, în jurul orei 20.00, împreună cu două adolescente, care au reuşit să fugă atunci când au fost atacate de maidanezi. „Am văzut câinii chiar în momentul în care au atacat fetiţele şi am fugit spre ele. Până am intervenit, fetiţa a fost muşcată“, a spus bărbatul care a salvat-o.

 

Poliţia a demarat o anchetă

 

Părinţii copilei nu au depus încă plângere, iar autorităţile locale dau vina pe legi, deşi numărul maidanezilor a crescut îngrijorător. „Există legi care interzic eutanasierea câinilor comunitari. Voi declanşa o anchetă şi cine se face vinovat va fi sancţionat. Există foarte mulţi oameni care îi adună pe lângă blocuri sau chiar pe lângă restaurante. Sub pretextul că îi adoptă, îi hrănesc şi îi lasă liberi“, a spus primarul din Petroşani, Tiberiu Iacob Ridzi.

Autorităţile au primit sute de plângeri din partea oamenilor care sunt hăituiţi de câinii comunitari, iar poliţia a demarat o anchetă. „Ne-am autosesizat, pentru că părinţii fetei nu au făcut plângere. Cei care vor fi găsiţi vinovaţi riscă să fie acuzaţi de vătămare corporală din culpă“, a spus comandantul Poliţiei Petroşani, Florin Nicolae.

În Petroşani, există un adăpost pentru câinii comunitari, dar autorităţile locale spun că este plin şi că foarte mulţi oameni răscumpără patrupedele pe care apoi le lasă libere pe străzi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII