28.3 C
Craiova
sâmbătă, 15 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalCăpşunarilor li s-au propus slujbe în ţară

Căpşunarilor li s-au propus slujbe în ţară

Ministrul muncii, Paul Păcuraru, a declarat, ieri, la Craiova, că românii care lucrează în Italia şi Spania, unde au fost organizate burse ale locurilor de muncă, au manifestat un interes mare pentru oportunităţile oferite pentru a se întoarce în România să muncească. Ministrul liberal susţine că în prima zi a Bursei locurilor de muncă organizate la Valencia şi Castellon au fost prezenţi 600 de români.

„Per total au luat contact cu autorităţile române 1.500 de persoane, interesate de oferta propusă. În prima zi s-au prezentat 600 de români. Constat un mare interes al românilor de a se întoarce să muncească acasă. O linie finală a eficienţei şi rezultatelor acestei acţiuni se va putea trage după Paşte, în cazul Roma. Acolo s-au depus 800 de CV-uri, prin care oamenii şi-au exprimat dorinţa de a se întoarce acasă“, a menţionat Păcuraru.

Ministrul crede că acţiunea de a-i aduce acasă pe muncitorii români are succes în rândul celor care „muncesc de pe o zi pe alta sau a celor care muncesc la negru“.

Paul Păcuraru susţine că salariile pe care le primesc cei care vor să se întoarcă în România sunt comparabile cu cele pe care le câştigă în Uniunea Europeană.

„Un muncitor în construcţii în Bucureşti ajunge şi la o mie de euro. Şi cei care muncesc pe Centura de Vest, Cluj, Oradea, câştigă bine“, a explicat ministrul muncii. O bursă similară a fost organizată, la sfârşitul lunii februarie, la Roma – Italia, la care au venit peste 700 de persoane, majoritatea provenind din judeţele din zona Moldovei. Jumătate din lucrătorii români au completat chestionarele angajatorilor, ei solicitând, pentru întorcerea în ţară, salarii cuprinse între 450 şi 1.000 de euro, potrivit unui raport întocmit ulterior de Ministerul Muncii.

Curierul Naţional

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU