13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024

Scurte ştiri


Ciocănitoarea Pinocchio

Doi britanici au descoperit în grădina lor o ciocănitoare cu un cioc uimitor de lung. După cum informează Daily Mail, pasărea poate fi considerată o demnă „moştenitoare“ a lui Pinocchio. Janet şi Bob Morton au văzut pentru prima dată ciocănitoarea în iarna trecută, când aceasta s-a adăpostit în grădina lor. Deşi avea un cioc uriaş, acesta reuşea să se hrănească fără prea mari probleme. „Ciocănitoarea are o deformaţie a ciocului. Este cu 120 la sută mai mare decât ar trebui. Ciocul unei păsări creşte ca unghiile sau părul omului, dar, prin uzură, ar trebui să se menţină la o lungime normală. Multe alte păsări nu ar supravieţui cu un astfel de handicap, dar ciocănitorile au o limbă foarte lungă şi se pot hrăni şi aşa“, a explicat ornitologul Tony Richardson, din cadrul Societăţii Regale de Ocrotire a Păsărilor din Exeter.

Pizza prin poştă

Administratorii Poştei germane au decis să lărgească gama de servicii a companiei. După cum informează Krone.at, în curând, poştaşii nu vor fi responsabili doar cu livrarea corespondenţei, ci vor ajuta şi la colectarea bateriilor goale, a celularelor vechi şi a altor aparate electrocasnice scoase din uz. În plus, programul lor de muncă se va prelungi. Conducerea Deutsche Post nu exclude nici înfiinţarea unui serviciu de livrări pizza la domiciliu. Noile decizii nu au fost primite cu prea mare bucurie de reprezentanţii angajaţilor, care sunt nemulţumiţi că, în ciuda faptului că poştaşii vor avea mai mult de muncă, salariul lor va rămâne acelaşi. O soluţie ar fi angajarea de personal suplimentar, dar această propunere nu a fost agreată de conducerea poştei. În cazul în care aceste neînţelegeri nu vor fi soluţionate, poştaşii au spus că vor intra în grevă pe termen nelimitat, la sfârşitul lunii aprilie.

Sean Penn şi Robin Wright, din nou împreună

Cunoscutul actor american Sean Penn şi soţia lui, Robin Wright Penn, au revenit la sentimente mai bune şi au renunţat la acţiunea de divorţ. După cum informează Tgcom.it, un funcţionar al Curţii Superioare din Marin a anulat marţi actele de divorţ. De altfel, cei doi soţi au fost zăriţi împreună în cursul acestei săptămâni, la un concert Eddie Vedder în San Francisco. Apropiaţii cuplului au confirmat faptul că actorii au reuşit să depăşească problemele din trecut şi încearcă să îşi salveze căsnicia. Penn şi Wright s-au cunoscut la începutul anilor ’90 şi au jucat împreună în filme precum „Hurlyburly“ sau „She’s So Lovely“.

Penelope Cruz şi Javier Bardem se pregătesc de nuntă

Frumoasa actriţă spaniolă Penelope Cruz şi noul său partener de viaţă, actorul Javier Bardem, s-ar putea căsători anul acesta. După cum informează Tgcom.it, Bardem i-a cerut mâna actriţei în timpul vacanţei lor în Franţa. Cei doi logodnici au demarat deja pregătirile de nuntă. Aceştia sunt împreună de anul trecut, după ce au filmat „Vicky Cristina Barcelona“, al lui Woody Allen, în Spania. Vestea iminentei căsătorii a fost primită cu bucurie de prietenii şi familiile celor doi. De altfel, Pilar, mama actorului, şi-a încurajat deseori fiul să oficializeze relaţia. „Ce nu-i în regulă la tine? Este perfectă. Tu o iubeşti, ea te iubeşte. Căsătoriţi-vă!“, i-a spus aceasta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS