17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalJandarmii au început să se apere

Jandarmii au început să se apere

Ion Pleşu a convocat ieri reprezentanţii mass-media pentru a se destăinui, după ce în urmă cu două zile a apărut în presă informaţia că mai-marii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) din Mehedinţi au fost puşi la dispoziţia DNA.

Fostul inspector-şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mehedinţi, Ion Pleşu, a fost pus la dispoziţia procurorilor în luna mai anul trecut şi i se aduc mai multe acuze. Acesta a spus însă, în cadrul conferinţei de presă, că nu a primit nimic oficial şi nu ştie exact ce acuze i se aduc.

„Am aflat din ziare că ar fi apărut pe site-ul Tribunalului Militar Teritorial Bucureşti un comunicat prin care eu şi alţi colegi suntem acuzaţi de luare de mită, fals şi uz de fals. Eu, sincer, sunt uimit de aceste acuzaţii. Nu sunt documente care să susţină aceste acuzaţii. Ştiu doar că de patru luni s-a luat măsura de a nu părăsi ţara, altceva nu ştiu nimic“, a spus fostul inspector-şef al ISU Mehedinţi, Ion Pleşu.

Cei trei colegi ai lui, Ion Vintilă, Constantin Mincu şi Marin Cristian Pădureţu, nu au fost prezenţi la conferinţa de presă, nu au vorbit cu nimeni până acum şi nici nu au putut fi contactaţi.

„Ţin să vă spun de la început că nu pot să vorbesc în numele colegilor mei şi de aceea vă rog să nu mă întrebaţi ceva care să aibă legătură cu ei“, a precizat Pleşu.

 

Nu se poate vorbi despre fraudă

 

Referitor la concursul de anul trecut, unde câţiva dintre cei 1.200 de concurenţi ar fi fost favorizaţi pentru a fi admişi şi la care inspectorul Ion Pleşu a fost prezent, acesta a spus că nimeni nu a fost ajutat şi nu se poate vorbi despre vreo fraudare a acestuia.

„Acest concurs nu s-a ţinut la Pleşu în birou şi nu se poate pune problema că ar fi fost fraudat. Vreau să aud o singură persoană dintre cele 1.200, care au participat atunci, că a dat sau că i s-a cerut ceva. Ce nu înţeleg eu este faptul că s-a spus că aş fi ajutat nu ştiu ce cunoştinţe sau rude să ia examenul, ceea ce este absurd. Care este problema dacă vine să dea examenul o rudă, o cunoştinţă sau un prieten? Nu există nici o lege care să interzică acest lucru, dar asta nu înseamnă că ai voie să-i ajuţi. În nici un caz“, a mai spus fostul inspector-şef, Ion Pleşu.

În prezent, fostul inspector- şef al ISU Mehedinţi este ofiţer în cadrul instituţiei, fiind degradat după un control de la Bucureşti.

„În urma controlului de la Bucureşti am fost degradat, nu am fost dat afară, nu mi s-a luat nici un leu din salariu şi nici nu va fi afectată în vreun fel instituţia. De atunci am primit numai calificative de bine şi foarte bine, aşa că nu văd de ce ar trebui cineva să-şi facă probleme“, a precizat Ion Pleşu.

Acesta a spus, în încheierea conferinţei de presă, că nu se simte vinovat, iar dacă, în cele din urmă, vor veni ordine de la centru cum că ar fi vinovat de ceea ce este acuzat, este pregătit să răspundă în faţa legii, dar până atunci nu îşi face probleme.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII