25.1 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalStrategie de dezvoltare economico-socială, implementată în Vâlcea

Strategie de dezvoltare economico-socială, implementată în Vâlcea

VÂLCEA. La Consiliul Judeţean (CJ) Vâlcea a început ieri implementarea proiectului „Dialog şi parteneriat – strategia de dezvoltare economico-socială a judeţului Vâlcea, 2007-2013“. Acesta a fost elaborat de CJ în parteneriat cu prefectura şi cu Fundaţia Parteneri pentru Dezvoltare Locală. Proiectul a fost lansat de Carmen Alexandrescu, directorul Direcţiei de Programe şi Integrare Europeană din CJ, şi de subprefectul Anuţa Handolescu. Valoarea sa totală este de 66.438 de euro, din care 59.438 de euro reprezintă finanţare nerambursabilă a Uniunii Europene şi a Guvernului României. „Prin acest proiect încercăm să modernizăm judeţul. Pentru început, o să facem un studiu privind situaţia economică din Vâlcea şi un sondaj de opinie privind priorităţile de dezvoltare. O să dezvoltăm sistemele informatice de tip GIS, o să fie instruit personalul cu atribuţii în elaborarea, implementarea şi evaluarea strategiilor la nivel local şi, nu în ultimul rând, o să elaborăm strategia planului de acţiune“, a declarat Carmen Alexandrescu.

Beneficiarii direcţi ai proiectului sunt autorităţile publice locale din judeţ, 16.607 agenţi economici vâlceni, 15 instituţii publice subordonate consiliului judeţean, 22 de servicii publice deconcentrate şi 529 de organizaţii nonguvernamentale. Indirect, beneficiari sunt cei peste 410.000 de cetăţeni ai judeţului.

Ieri a început prima serie de instruire a reprezentanţilor din administraţia publică locală. „Consider că mediul politic trebuie să se implice în acest proiect pentru a vedea care sunt problemele şi priorităţile locale, cum se elaborează un proiect, cum se fac instruirile ori sesiunile de lucru şi dezbaterile publice pentru elaborarea formelor finale ale strategiei şi planului de acţiune“, a spus subprefectul Handolescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS