13.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalStop violenţei în şcoli!

Stop violenţei în şcoli!

Violenţa a pus stăpânire pe şcolile româneşti, actele de agresiune care se petrec în unităţile de învăţământ fiind postate apoi pe internet. Pentru ca astfel de comportamente să nu mai aibă loc, la nivel naţional s-a desfăşurat zilele acestea un program de prevenire a violenţei în rândul elevilor.

VÂLCEA. Programul conţine mai mulţi paşi, iar fiecare inspectorat şcolar judeţean trebuie să ia măsuri drastice pentru a pune punct violenţei în rândul elevilor. „La Vâlcea, vom continua programul de reducere a violenţei în şcoli. Vom organiza activităţi comune cu părinţii şi elevii şi vom face şedinţe de consiliere a şcolarilor cu probleme de comportament. Din cauza faptului că pe unele site-uri apar filme care implică scene de violenţă în instituţiile de învăţământ, s-a luat hotărârea ca la orele de dirigenţie să se discute mai mult problemele copiilor şi să se găsească o soluţie pentru rezolvarea acestora“, a precizat Gheorghe Ciucă, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea.

 

Camere de supraveghere în şcoli

 

Pentru a preveni comportamentul agresiv al elevilor, una dintre măsurile luate la nivel central implică instalarea de camere de supraveghere în unităţile de învăţământ. „Vom cere directorilor de şcoli să revizuiască vechiul regulament şi le vom solicita introducerea de noi sancţiuni pentru a reduce numărul actelor agresive. Din fericire, în şcolile vâlcene, numărul actelor de violenţă este în scădere. Toţi elevii care încalcă regulamentul vor fi sancţionaţi prin mustrare în faţa clasei, a consiliului profesoral şi prin trimiterea unei scrisori de înştiinţare către părinţi. Dacă respectivul şcolar nu-şi schimbă comportamentul sau dacă fapta sa este mai gravă, vom trece la scăderea notei la purtare, la eliminarea din şcoală pe o perioadă de una-trei zile, timp în care elevul este obligat să vină la şcoală şi să stea la bibliotecă, unde îşi va conspecta lecţiile pentru materiile predate de profesori în acele zile“, a completat inspectorul general Gheorghe Ciucă.

Liceenii sunt sancţionaţi mai aspru, pentru că, în funcţie de gravitatea faptei, aceştia pot fi exmatriculaţi cu sau fără drept de reînscriere. În cazul în care elevii acumulează mai multe absenţe nemotivate la şcoală, legea permite ca părinţii acestora să fie amendaţi pentru că nu îşi educă aşa cum trebuie copiii. Altă măsură care vizează dispariţia violenţei din unităţile de învăţământ este şi instalarea în şcoli a unor urne „Violenţă vs. Toleranţă“, în care elevii îşi vor putea scrie nemulţumirile şi împreună cu cadrele didactice vor putea apoi să găsească o soluţie pentru rezolvarea problemei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU