17.9 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSMR Balş, amendată cu 10.000 de lei de ITM

SMR Balş, amendată cu 10.000 de lei de ITM

Câteva societăţi din Olt au primit amenzi drastice pentru nerespectarea legislaţiei de securitate a muncii.

 

 

OLT. SC SRM SA Balş se află din nou pe lista societăţilor amendate. După ce, în urmă cu puţin timp, Garda de Mediu a descoperit că principalul poluator al oraşului nu a respectat emisiile şi imisiile atmosferice şi nu a pus în funcţiune instalaţia de reţinere a unor pulberi, de data aceasta inspectorii de muncă au aflat că societatea nu a verificat periodic, aşa cum prevede legea, dispozitivele de ridicare şi nici nu a realizat evaluarea riscurilor angajaţilor. Pentru aceste două nereguli, amenda aplicată a fost de zece mii de lei. Alte două societăţi au primi amenzi cu aceeaşi valoare fiecare. O turnătorie de aluminiu a fost amendată cu 70.000 de lei pentru că a ignorat legislaţia în domeniul securităţii şi sănătăţii muncii angajaţilor.

SMR Balş este una dintre fabricile din judeţ la care s-au petrecut cele mai multe accidente de muncă, acesta fiind principalul motiv pentru care reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Olt a efectuat verificări amănunţite legate de securitatea şi sănătatea în muncă. Deşi, în majoritatea cazurilor, vina pentru producerea acestor accidente le aparţine victimelor, conducerea ITM a admis că sunt şi cazuri în care diverse incidente la locul de muncă au loc şi din cauza funcţionării necorespunzătoare a acestor dispozitive. Reprezentanţii SMR au acum obligaţia de a verifica toate dispozitivele şi de a remedia eventualele disfuncţionalităţi în cel mai scurt timp, întrucât inspectorii de muncă se vor întoarce pentru a vedea dacă toate măsurile dispuse în urma controlului au fost realizate.

Printre firmele la care au fost descoperite nereguli grave se numără şi o societate din Călăraşi, cu punct de lucru în comuna Ianca, aceasta având ca domeniu de activitate piscicultura. SC Beuga Fan Grup SRL nu a realizat verificările care se impun la prizele din incintă, punând, astfel, în pericol viaţa angajaţilor care le foloseau. De asemenea, SC Narcis Com SRL Balş, unitate care are ca obiect de activitate extracţia de materiale de balastieră, nu a dus la îndeplinire măsurile dispuse de lucrătorii ITM la controlul anterior, pe linie de securitate şi sănătate în muncă. O turnătorie de aluminiu din Slatina, SC General Nefer Product SRL, a primit amendă pentru că nu a întocmit dosarele medicale ale angajaţilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS