13.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOlimpicii se pregătesc pentru faza naţională

Olimpicii se pregătesc pentru faza naţională

VÂLCEA. Elevii vâlceni clasaţi pe primele locuri la etapa judeţeană a olimpiadelor şcolare de istorie şi ştiinţe socio-umane se pregătesc în aceste zile, în cadrul Centrului de Excelenţă Vâlcea, sub îndrumarea profesorilor coordonatori, pentru obţinerea unor rezultate cât mai bune la etapa naţională. Aceasta se va desfăşura în perioada 30 aprilie – 4 mai 2008, la Târgu Mureş – olimpiada de istorie, şi la Galaţi – olimpiada de ştiinţe socio-umane.

La olimpiada de istorie, etapa judeţeană, desfăşurată pe 22 martie 2008, la Şcoala cu clasele I-VIII „I.Gh. Duca“ din Râmnicu Vâlcea, au participat 146 de elevi din clasele VIII-XII. Aceştia s-au întrecut pentru cele opt locuri care asigurau calificarea în finală. „Cei opt elevi care s-au calificat la etapa naţională sunt: Alexandra Oprea – clasa a VIII-a, Iasmina Ştefan şi Lorena Constantin – clasa a IX-a, Alina Ioana Olaru şi Constantin Alexandru Oprica – clasa a X-a, Liviu Tănăsoaica şi Ana Maria Bănică – din clasa a XI-a, Sorana Chiper – clasa a XII-a. La Târgu Mureş, elevii vor fi însoţiţi de profesorul Sorin Oane, de la Colegiul Naţional «Alexandru Lahovari» din Râmnicu Vâlcea“, a declarat Paul Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea.

La olimpiada de ştiinţe socio-umane, etapa judeţeană, desfăşurată pe 15 martie 2008, la Colegiul Tehnic Energetic Râmnicu Vâlcea, au participat 116 elevi din clasele a IV-a, a VII-a şi a VIII-a şi de la liceu, care şi-au disputat cele şapte locuri calificabile la etapa naţională.

Anul trecut, la etapele naţionale ale olimpiadelor de istorie şi ştiinţe socio-umane, elevii vâlceni au obţinut un premiu II şi două menţiuni la istorie, judeţul Vâlcea clasându-se pe locul nouă la nivel naţional.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS