17.2 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSIP II stârneşte controverse

SIP II stârneşte controverse

Un nou sindicat al personalului din învăţământ s-a lansat, fiind înfiinţat cu sprijinul Federaţiei Educaţiei Naţionale, structura din care s-a retras în urmă cu şase ani SIP Olt.

OLT. La numai câteva zile de la obţinerea hotărârii judecătoreşti, discuţiile au început să apară, deşi oficial nimeni nu dă mari şanse noii structuri.

Sindicatul din Învăţământul Preuniversitar FEN are 16 membri fondatori, toţi din zona Balş, cărora li s-au alăturat alte patru cadre didactice. Preşedintele sindicatului, prof. Marian Croitoru, în prezent metodist în cadrul Casei Corpului Didactic, a reuşit să stârnească discuţii. Liderul primului SIP (sindicat afiliat la Federaţia „Spiru Haret“), prof. Ionel Barbu, a avut ieri o discuţie cu şefa lui Croitoru, directoarea Casei Corpului Didactic, pentru a-i face observaţia că de o vreme noul preşedinte şi-ar neglija activitatea de metodist, în favoarea altor activităţi remunerate. Ionel Barbu este nemulţumit de folosirea numelui Sindicatul din Învăţământul Preuniversitar, chiar dacă i s-a adăugat abrevierea FEN.

 

„Vom merge prin şcoli“

 

Marian Croitoru a declarat ieri că noul sindicat a apărut din dorinţa cadrelor didactice de a se înscrie într-o formaţiune neangajată politic, fără a preciza care sunt angajamentele celorlalte sindicate din învăţământul judeţului. Ionel Barbu contraatacă, declarând că tocmai implicarea politică a liderului FEN în politică a fost motivul retragerii SIP, în 2002, din FEN.

„Noi de ce ne-am retras?! Pentru că domnul Croitoru se afişa ba cu unii, ba cu alţii, şi-a depus şi candidatura, când din partea unui partid, când din partea altuia…“. Alegerile din SIP sunt alt motiv de discuţie. Marian Croitoru spune că în sindicatul cu peste 5.000 de membri în judeţ comunicarea cu liderii era din ce în ce mai grea, iar alegerea structurilor de conducere n-ar fi fost un proces tocmai democratic. În replică, Ionel Barbu a declarat că SIP Olt este singurul sindicat din judeţ preocupat să nu se depăşească termenul de patru ani pentru convocarea şedinţelor de alegeri.

SIP – FEN există în acte, iar în următoarea etapă, a mai spus preşedintele Croitoru, se va face publicitate în rândul posibililor membri. „Vom merge în şcoli, fără să obligăm pe cineva să se înscrie. Vom depune documentele şi la Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi ne vom implica activ în activitatea sindicală“, a spus Marian Croitoru. Acesta intenţionează să solicite un sediu Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII