19.8 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMorega aspiră la preşedinţia Consiliului Judeţean Gorj

Morega aspiră la preşedinţia Consiliului Judeţean Gorj

Preşedintele PNL Gorj, Dan Ilie Morega, va candida pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj. Emanoil Neguţ, vicepreşedintele PNL Gorj şi şeful Autorităţii de Control a Guvernului, a declarat, duminica trecută, într-o conferinţă de presă, că, în cadrul delegaţiei permanente a partidului de la nivel naţional, care s-a desfăşurat pe 24 martie, s-a aprobat, cu unanimitate de voturi, ca Dan Ilie Morega să candideze la alegerile locale pentru funcţia de preşedinte al consiliului judeţean, în timp Dorin Taşcău va candida pentru Primăria Târgu Jiu.

Bogdan Olteanu, preşedintele Camerei Deputaţilor şi coordonatorul echipei de campanie electorală a PNL, a afirmat, în urmă cu puţin timp, că Morega nu va candida pentru nici o funcţie în judeţul Gorj. Neguţ a spus că Olteanu face parte din Delegaţia Permanentă şi chiar el a votat candidatura lui Morega.

Preşedintele PNL Gorj a fost trimis în judecată de DNA în dosarul „bani pentru partid“, fiind acuzat de abuz în serviciu şi de alte fapte.

 

Candidaţi penali

 

Funcţia de preşedinte al consiliului judeţean este cea mai râvnită de liderii politici gorjeni. Cei mai importanţi candidaţi care s-au înscris până acum în cursa electorală sunt Nicolae Mischie, fostul preşedinte al instituţiei şi ex-lider al PSD Gorj, în prezent preşedintele PNG Gorj, Ion Călinoiu, actualul preşedinte al consiliului judeţean şi prim-vicepreşedinte al PSD Gorj, şi Ionel Manţog, liderul PD-L Gorj.

Trei dintre cei mai importanţi candidaţi sunt judecaţi în diverse dosare penale. Este vorba de Morega, de Nicolae Mischie, condamnat până în prezent de trei ori şi judecat în alte dosare penale, şi de Ionel Manţog.

Doar una dintre sentinţele pronunţate împotriva fostului baron de Gorj a rămas definitivă, cea în care a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru contrabandă cu arme, faţă de celelalte hotărâri apelând la căile de atac.

Ionel Manţog este judecat de Tribunalul Sibiu pentru modul în care şi-a construit vila de strămutat de lux din cartierul Primăverii din Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS