9.7 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalLiber de Ziua Sănătăţii

Liber de Ziua Sănătăţii

Salariaţii din unităţile sanitare de stat îşi prelungesc weekendul, astăzi, de Ziua Sănătăţii, primind din partea patronatului o zi liberă. Este al doilea an când se aplică această prevedere cuprinsă în contractul colectiv de muncă la nivel de ramură sanitară, semnat în 2006, în Olt beneficiind de această zi liberă atât membrii, cât şi salariaţii care nu sunt înscrişi în sindicat.

Activitatea în spitale, policlinici, centre de sănătate, cabinete etc. va fi asigurată ca într-o zi de weekend, ţinându-se cont de ture, gărzi etc. Salariaţii care vin astăzi la lucru vor fi plătiţi suplimentar pentru munca prestată într-o zi de sărbătoare legală.

Chiar dacă în alte localităţi ale ţării sunt programate diverse activităţi cu ocazia Zilei Sănătăţii, la nivelul judeţului Olt acest eveniment se sărbătoreşte exclusiv prin odihnă. „Nu este programată nici o acţiune sau cel puţin nici una nu a fost anunţată şi nu este coordonată de Autoritatea de Sănătate Publică“, a declarat directoarea ASP, dr. Dana Conea.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS