14.8 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPrefectul de Dolj, „călcat“ de hoţi

Prefectul de Dolj, „călcat“ de hoţi

Silviu Dumitru, prefectul de Dolj, pare să aibă „lipici“ la hoţi. După ce, pe 8 martie, a fost „uşurat“ de telefonul mobil, marţi noapte, una dintre maşinile sale a fost spartă de patru romi.

Patru romi, cunoscuţi de poliţiştii doljeni ca spărgători de maşini, au ieşit în noaptea de marţi spre miercuri la „muncă“. În jurul orei 3.30, au pus ochii pe un Matiz parcat pe strada Dealul Spirii din Craiova şi au trecut la fapte. Au parcat Peugeotul cu care se deplasau în dreptul Matizului şi au încercat să-l deschidă, îndoind rama portierei faţă stânga. Au fost văzuţi însă de o patrulă de poliţişti de la Secţia 2. La vederea oamenilor legii, trei dintre ei au sărit în maşină şi au demarat în viteză, iar al patrulea a luat-o la fugă pe o străduţă. Poliţiştii au urmărit Peugeotul, iar pe strada Deva l-au blocat şi i-au reţinut pe Baldovin T., de 15 ani, Valentin Tomescu, de 26 de ani, şi pe Ion T., de 17 ani. Aceştia au fost conduşi la secţie, unde au fost audiaţi de poliţişti. Cei trei l-au „turnat“ şi pe cel care reuşise să fugă, Victor N., de 17 ani, care a fost găsit la domiciliul său.

Conform IPJ Dolj, cei patru nu au apucat să sustragă nimic din maşină, care aparţine prefectului Silviu Dumitru, însă au distrus portiera. În urma verificărilor s-a stabilit că romii circulau cu un Peugeot cu numere de înmatriculare străine, condus de minorul de 15 ani.

 

„Uşurat“ de telefon

 

Baldovin este cercetat pentru comiterea infracţiunilor de furt calificat şi conducere fără permis, iar ceilalţi trei romi, pentru furt calificat. Poliţiştii doljeni au precizat că se continuă cercetările întrucât cei patru sunt suspecţi de comiterea mai multor spargeri de maşini comise în Craiova.

Prefectul Silviu Dumitru s-a declarat mulţumit de modul în care au acţionat poliţiştii. „Au fost foarte operativi. Se vede că este altă poliţie acum, după schimbarea şefului“, a precizat prefectul.

Pe 8 martie, Silviu Dumitru, prezent la o petrecere de Ziua Femeii la un restaurant din Craiova, a reclamat faptul că i-a fost furat telefonul mobil. Incidentul s-a lăsat cu scandal, martorii afirmând că prefectul ar fi acuzat angajaţii localului de dispariţia mobilului. Întrebat despre felul în care a fost rezolvat acest caz, Silviu Dumitru a răspuns sec: „Mi-am luat alt telefon, ce să fac!“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

14 COMENTARII