19.5 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPlantând un pom, salvăm o pădure!

Plantând un pom, salvăm o pădure!

Sute de mii de arbori vor fi plantaţi în Luna Pădurii, în judeţul Gorj. Până în prezent, Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Gorj, împreună cu reprezentanţii altor instituţii şi elevii din judeţ au reuşit să sădească peste 1.300 de puieţi din diferite specii.

GORJ. În cadrul campaniei Luna Pădurii, care se va încheia pe 15 aprilie, pe teritoriul judeţului Gorj vor avea loc numeroase acţiuni de plantare de puieţi de arbori din diferite specii.

Reprezentanţii Ocolului Silvic din municipiul Târgu Jiu, cei ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj şi cei ai Asociaţiei „Hai Hui“ vor planta astăzi mai mulţi copaci în localitatea Bârseşti. Acţiunea de plantare de arbori, programată pentru începutul acestei săptămâni, la care participă şi reprezentanţi ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Gorj, face parte din campania anuală intitulată, simbolic, Luna Pădurii, care se desfăşoară în Gorj în perioada 15 martie – 15 aprilie.

În localitatea Bâlta, la începutul săptămânii trecute, în cadrul aceleiaşi campanii de împădurire, au fost plantaţi puieţi de stejar.

În această acţiune, au fost implicate mai multe instituţii: Ocolul Silvic Runcu, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Agenţia pentru Protecţia Mediului Gorj şi Colegiul „Henri Coandă“, din municipiul Târgu Jiu.

„Alături de cei cu care am semnat protocol de colaborare, am plantat până acum peste 1.300 de puieţi de salcâm, gorun, stejar, mesteacăn şi tei. În fiecare săptămână am avut măcar o acţine de acest gen. Mai avem de plantat 600 de puieţi de salcâm şi intenţionăm să mergem şi în zona montană, pentru a planta răşinoase. Cei de la Direcţia Silvică Târgu Jiu au spus că vor sădi în această perioadă 800.000 de puieţi“, a spus Gheorghe Fometescu, directorul APM Gorj.

 

Manifestări educative

 

Pe lângă lucrările de împădurire efectuate în această perioadă, vor mai avea loc concursuri pe diverse teme, la care vor participa elevii din unităţile de învăţământ de pe teritoriul judeţului, se vor desfăşura expoziţii, dar şi alte manifestări cu un important rol educativ: „Unul dintre scopurile campaniei este acela de a-i educa pe tineri – şi nu numai – , de a-i face să înţeleagă importanţa protejării şi conservării mediului ambiant, îndeosebi a pădurii. Până pe 15 aprilie, cetăţenii vor fi implicaţi în acţiuni prin care oamenii pădurii vor încerca să le inducă sentimentul de respect faţă de zonele forestiere, de dragoste faţă de acest «aur verde» nepreţuit“, a declarat Gheorghe Fometescu, directorul APM Gorj.

Specialiştii Direcţiei Silvice Gorj, cei ai ocolurilor silvice, împreună cu lucrătorii APM Gorj, ai Gărzii de Mediu Gorj, dar şi ai primăriilor din localităţile judeţului vor încerca să conştientizeze, în special în rândul tinerilor, ideea mobilizatoare a acestei acţiuni: plantând un pom, salvăm de la pieire o pădure!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS