15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPeste 20 de posturi de medici la Ambulanţă

Peste 20 de posturi de medici la Ambulanţă

OLT. Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Olt caută medici pentru a-şi completa schema de personal proaspăt aprobată de Autoritatea Naţională de Sănătate Publică, fiind vacante peste 20 de posturi. Conform statului de funcţii, numărul total de medici din staţiile şi substaţiile de salvare trebuie să ajungă la 32, iar în prezent nu sunt decât nouă. Trei dintre posturile vacante vor fi ocupate de medici cu specializarea medicină de urgenţă sau atestat/competenţă în medicina de urgenţă, pentru celelalte fiind permis accesul la concurs şi medicilor specialişti de medicină generală.

Potrivit managerului Serviciului Judeţean de Ambulanţă, dr. Radu Nucă, obiectivul este asigurarea în principal a celui de-al doilea post de medic în substaţii, pentru a se putea asigura linia de gardă. „În prezent, ştiu sigur că avem un medic interesat la Corabia şi altul la Caracal“, a mai spus Nucă.

SJA a mai solicitat Ministerului Sănătăţii Publice avizarea înfiinţării unor linii de gardă cu ajutorul medicilor de familie, astfel încât să se asigure asistenţa de urgenţă în toate staţiile şi substaţiile de salvare din Olt. Acest aviz încă nu a fost transmis, cerându-se numele medicilor dispuşi să colaboreze.

Foarte probabil, după vacantarea posturilor de medici, va urma un anunţ şi pentru altele, cu atât mai mult cu cât se are în intenţie înfiinţarea altor puncte de lucru. Pe listă sunt localităţile Dobroteasa (unde un şofer a efectuat serviciul de transport medical pentru zona respectivă, deservind în principal bolnavii dializaţi, de ieri ieşind la pensie), Băbiciu, Crâmpoia, Potcoava, Brastavăţu şi Piatra-Olt.

Pentru celelalte categorii de personal se aşteaptă însă semnarea contractului cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, care, după ultimele informaţii, va cuprinde modificări substanţiale faţă de 2007, nemaifiind vorba de finanţarea unui număr de cazuri, ci de alocarea unui buget global.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS