18.4 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalFemeile, invitate să-şi depună dosarul pentru locuri de muncă în Spania

Femeile, invitate să-şi depună dosarul pentru locuri de muncă în Spania

OLT. Lista invitaţilor la selecţia de angajaţi pentru cules de fructe în Spania, care va avea loc la Slatina, pe 8 şi 9 aprilie, s-a închis pentru bărbaţi, surse din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt declarând că se aşteaptă în continuare dosare din partea femeilor. Până acum, AJOFM a trimis invitaţii la 308 şomeri din baza de date, 238 fiind destinate doamnelor, iar 70, bărbaţilor. Dacă în cazul acestora invitaţiile transmise au atins numărul maxim permis de procedură (dublu faţă de cel al posturilor anunţate), pentru a se ajunge la acelaşi lucru şi în cazul femeilor, foarte probabil se va apela şi la ajutorul agenţiilor din judeţele vecine.

Pe 8 şi 9 aprilie, la Casa de Cultură a Tineretului din Slatina, reprezentanţii a zece angajatori spanioli vor veni pentru a selecta personal pentru cules de fructe. Contractele sunt pentru perioade cuprinse între o lună şi jumătate şi cinci luni şi jumătate, venitul net promis fiind de 716 euro/lună. Angajatorii pot oferi, suplimentar, şi alte avantaje, de care cei interesaţi vor afla la momentul selecţiei.

Sute de şomeri din Olt au plecat, din iunie anul trecut şi până acum, să muncească legal în agricultură, în Spania, Italia sau Marea Britanie, iar o parte dintre aceştia se află în continuare la muncă.

Pe de altă parte, înregistrarea în baza de date a AJOFM pentru munca în străinătate presupune şi ceva cheltuieli cu întocmirea dosarului, fiind nevoie de legalizarea copiilor după aproape toate actele şi de avize de la medicul de medicina muncii. De asemenea, solicitantul mai trebuie să facă dovada că a înştiinţat primăria de domiciliu cu privire la intenţia de a pleca în străinătate, indicând şi persoanele care vor primi în grijă copiii minori. Alt document important, în lipsa unei diplome de calificare, este adeverinţa eliberată de primăria pe raza căreia solicitantul are în proprietate, în arendă sau munceşte sub altă formă teren agricol, prin care se certifică „aptitudinile“ candidatului.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS