19.5 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalAmenzi pentru lipsa etichetării

Amenzi pentru lipsa etichetării

OLT. Un control efectuat săptămâna trecută de Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (OJPC) Olt a scos la iveală nereguli la toate societăţile vizate. S-au aplicat amenzi de zeci de mii de lei şi s-au dat avertismente pentru lipsa etichetării sau etichetarea incompletă a produselor comercializate.

De asemenea, mai mulţi operatori economici care prestau servicii de taximetrie au fost sancţionaţi pentru că nu aveau afişat preţul practicat.

Amenzile aplicate de OJPC în cinci zile au fost de 44.000 de lei. Cele mai multe dintre ele, respectiv 20, vor fi plătite de vânzătorii de încălţăminte. „Au fost verificaţi cinci operatori economici care comercializează articole de încălţăminte. Majoritatea produselor aveau probleme de etichetare, întrucât nu aveau traduceri în limba română şi nici semnele convenţionale care arată dacă încălţămintea este din piele sau vinilin“, a spus Sorin Ţîrcomnicu, inspectorul-şef adjunct al OJPC Olt.

Cei mai mulţi vânzători amendaţi sunt din Slatina şi se aprovizionează cu marfă din bazarul Europa, din Bucureşti. De cele mai multe ori, încălţămintea este de calitate îndoielnică, fiind cumpărată angro, la preţuri mici.

Alt control tematic a fost efectuat la comercianţii de ulei de măsline. Cu această ocazie, au fost depistate nereguli privind etichetarea.

Patru taximetrişti au fost amendaţi pentru că nu aveau afişat, nici pe maşină şi nici în interior, preţul de pornire şi cel practicat pentru fiecare kilometru parcurs. Alte firme care practicau servicii de taxi s-au ales numai cu avertisment, întrucât au remediat neregulile constatate de inspectori.

Săptămâna trecută, inspectorii OJPC Olt au efectuat 80 de controale, depistând 58 de operatori economici care au încălcat legislaţia în domeniul protecţiei consumatorilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS