13.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMagazin alimentar modern la penitenciar

Magazin alimentar modern la penitenciar

Deţinuţii din Penitenciarul Târgu Jiu îşi vor putea face cumpărăturile de la un magazin alimentar modern. Noua unitate trebuie să fie gata până la sfârşitul acestui an, pentru că, potrivit unui ordin al ANP, persoanele încarcerate nu mai au voie să primească pachete de acasă.

GORJ. Introducerea pachetelor ce conţin produse alimentare în incinta închisorilor a fost interzisă printr-un ordin al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP). Din această cauză, conducerea Penitenciarului Târgu Jiu a decis că, până la finalul acestui an, va amenaja un magazin alimentar modern, pentru ca persoanele încarcerate să aibă de unde să-şi cumpere cele necesare. Cel care există acum în unitate va fi înlocuit imediat ce se va obţine spaţiul necesar.

Şeful Serviciului Educaţie şi Asistenţă Psihosocială, subcomisar Gheorghe Enache, a declarat că ordinul ANP a fost emis ca urmare a mai multor evenimente neplăcute care au avut loc în mai toate penitenciarele din ţară: „Introduceau telefoane mobile în borcanele cu untură. Aşa nu puteau fi depistate de aparatura noastră. Au fost diferite evenimente de acest gen şi ordinul emis este de bun augur. Deţinuţii nu vor mai putea primi nici telefoane mobile şi nici alte produse care sunt interzise“.

Alimente din toate categoriile

 

În unitatea alimentară existentă în incinta Penitenciarului Târgu Jiu se comercializează doar băuturi răcoritoare, apă minerală, conserve, dulciuri, cafea şi ţigări. Magazinul este proprietate privată şi a obţinut dreptul de a comercializa în urma unei licitaţii. „Pentru că în actuala unitate nu găsesc tot ce caută, în magazinul modern care urmează să fie amenajat vom avea produse alimentare care să compenseze bunurile pe care le primesc de la familie. Ei au dreptul să cumpere în valoare de 1.000 de lei, dublul salariului minim pe economie. Deşi există în prezent această unitate, nu satisface în totalitate cerinţele“, a spus Gheorghe Enache. La Târgu Jiu sunt încarcerate aproximativ 600 de persoane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS