13.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjLocatarii unui bloc vor asociaţie de proprietari

Locatarii unui bloc vor asociaţie de proprietari

Cei 49 de locatari ai unui bloc de pe strada 23 August din Târgu Jiu s-au hotărât să înfiinţeze propria asociaţie. Cetăţenii au luat această decizie după ce au observat că administratorul îi trage în piept.

 

GORJ. Locatarii unui bloc de pe strada 23 August din Târgu Jiu au depus la poliţie o sesizare în care au prezentat problema cu care se confruntă de câteva luni. „Am sesizat poliţiei faptul că administratorul şi preşedintele Asociaţiei nr. 119 din Târgu Jiu au declarat, începând cu luna noiembrie a anului trecut, un număr mai mic de persoane în contractul de prestare a serviciilor de salubritate, dar au încasat sume de bani pentru toate persoanele care fac parte din asociaţie. Ei au declarat, în acel contract de salubrizare, 256 de persoane şi au încasat banii pentru 411. Nu ne convine să-şi facă alţii de cap cu banii noştri. De aceea, am considerat necesar să ne înfiinţăm propria asociaţie şi să sesizăm organele abilitate să facă unele cercetări în acest caz“, a precizat Maria Minulescu, una dintre locatare.

 

Primăria va face verificări

 

De la poliţie, sesizarea locatarilor din blocul nr. 2 a ajuns la reprezentanţii Primăriei Târgu Jiu. Toma Şărămăt, responsabilul cu asociaţiile de proprietari din Târgu Jiu, a declarat că, în cel mai scurt timp, va demara o acţiune de verificare a Asociaţiei nr. 119: „Am primit de la poliţie sesizarea dumnealor şi vom face verificări. Acest lucru va dura, pentru că va fi nevoie să controlăm acte, aspecte privind documentaţia, contabilitatea. Va trebui să comparăm listele de plată la energia electrică, de exemplu, cu cele de la serviciul de salubrizare, pentru a vedea ce neconcordanţe apar. Este dreptul locatarilor să se despartă de actuala asociaţie şi să înfiinţeze alta. Au văzut că le-ar fi mai bine aşa, cu o asociaţie de o singură scară“.

 

O nouă asociaţie

 

Unele acte necesare înfiinţării noii asociaţii de proprietari sunt gata, însă ultimul pas nu poate fi făcut pentru că locatarii s-au lovit de refuzul administratorului: „Noi, cele 49 de persoane din acest bloc, ne-am hotărât să facem o nouă asociaţie. Ne lovim de încăpăţânarea administratorului, care a refuzat să ne dea protocolul şi fişele individuale din care să reiasă datoriile noastre. Asta este tot ce ne mai lipseşte ca noua asociaţie să fiinţeze. De trei luni ne zbatem, suntem tot pe drumuri ca să strângem actele necesare pentru a putea înfiinţa asociaţia. Nu recurgem la acest gest, însă am mers împreună cu mai mulţi locatari şi am numărat toate persoanele de pe listele afişate pe scările blocurilor din Asociaţia nr. 119. Au ieşit 411 persoane şi pentru gunoi, în contract, au fost trecute 256, apoi 311, dar banii au fost luaţi de la toţi cei 411. Nu se poate aşa ceva!“, a povestit Stelian Minulescu, unul dintre locatari. „Sunt de acord cu noua asociaţie. Ne va fi mai bine. Sunt prea multe încurcături şi se va ocupa poliţia să le desfacă. Noi sperăm să reuşim să înfiinţăm noua asociaţie“, a afirmat Maria Brânzan, altă locatară a blocului 2.

Simion Trifu, administratorul Asociaţiei nr. 119, nu a recunoscut nici una dintre acuzaţiile locatarilor şi a spus că numărul persoanelor înscrise pe listele asociaţiei variază: „Acum sunt 311 persoane pe lista pentru plata gunoiului, pentru că numărul locatarilor variază de la lună la lună. Sunt unii care mai pleacă, alţii mai vin, asta este! Diferenţa de bani nu s-a încasat. Nu am luat nici un ban în plus. Dacă fur, mă priveşte pe mine de unde fur!“, a spus administratorul. „Dacă administratorul refuză să le predea listele, singura cale este să-l acţioneze în justiţie“, a afirmat Toma Şărămăt. Locatarii aşteaptă acum rezultatele verificărilor poliţiştilor şi speră să-şi rezolve cât mai repede problemele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS