22.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Scurte stiri

Curse aeriene zilnice spre Europa

Doljenii care doresc să ajungă în străinătate cu avionul pot călători, începând din 1 aprilie, în fiecare zi, exceptând duminica, spre destinaţiile Carpatair. Conducerea companiei a decis suplimentarea curselor aeriene spre Timişoara, astfel încât craiovenii să poată zbura către toate destinaţiile fără decalaje de o zi între zboruri la Timişoara, cum se întâmpla până acum. Directorul aeroportului din Craiova, Mircea Dumitru, a anunţat joi şi o nouă cursă aeriană asigurată de Carpatair, spre Salonic, aceasta fiind disponibilă din 15 aprilie. Operatorul Carpatair asigură în prezent curse medium-cost către 15 destinaţii internaţionale din Craiova, cu escală la Timişoara.

Cristina BÎŢU

Vişan cere mutarea Spitalului Regional

Consilierul judeţean Gelu Vişan a cerut joi, în plen, schimbarea amplasamentului ales pentru construirea Spitalului Regional de Urgenţă, din raţiuni medicale. Alesul şi-a motivat solicitarea prin faptul că locaţia deja aleasă, la câţiva kilometri de Craiova, în comuna Pieleşti, ar putea constitui o problemă în cazul urgenţelor medicale. „Este nevoie de o deplasare lungă în cazurile de urgenţă şi de aceea cred că amplasamentul construcţiei trebuie să fie mutat pe terenurile Consiliului Judeţean Dolj, unde există deja utilităţi şi este aproape de oraş“, a spus Vişan. Conducerea judeţului i-a replicat însă acestuia că deocamdată cele 233,5 hectare nu se află în posesia administraţiei locale, ci trebuie preluate prin protocol de la Armată. De asemenea, nici nu se ştie cu exactitate unde este situat pământul primit prin hotărâre de guvern şi, în consecinţă, dacă se pretează la construcţia unui spital.

Cristina BÎŢU

Morega nu va candida pentru nici o funcţie

Dan Ilie Morega, preşedintele PNL Gorj, nu va candida pentru nici o funcţie publică. Aşa susţine coordonatorul campaniei electorale a PNL pentru alegerile locale, Bogdan Olteanu, preşedintele Camerei Deputaţilor. „Dan Ilie Morega nu va candida pentru nici o funcţie din partea PNL. Partidul nu intenţionează să îl propună să candideze în Gorj sau în altă parte“, a declarat Bogdan Olteanu. Dan Ilie Morega precizează că se mai gândeşte dacă va candida sau nu pentru şefia consiliului judeţean, din cauza problemelor de sănătate pe care le are. El a fost internat, în urmă cu aproximativ o săptămână, la un spital din Bucureşti, pentru a se trata de diferite afecţiuni la ficat şi la pancreas.

Alin ION

CardAvantaj Gold are noi beneficii

Credit Europe Bank (Romania) SA va reduce, începând cu 1 aprilie, taxa anuală de administrare pentru cardurile CardAvantaj Gold, emise sub sigla Visa şi MasterCard. „Pe lângă facilităţile binecunoscute oferite de cardul CardAvantaj (achitarea cumpărăturilor în rate cu 0% dobândă şi bonus pentru fiecare tranzacţie), i s-au ataşat noi beneficii: reducerea substanţială a taxei anuale de administrare, care începând cu 1 aprilie este de 100 de lei, taxa de emitere 0 şi accesul gratuit, împreună cu prietenii şi familia, în salonul Business Lounge al Aeroportului «Henri Coand㻓, a declarat Omer Tetik, vicepreşedintele Credit Europe Bank (Romania) SA.

Andreea HORCONE

Ziua jandarmilor veterani

Jandarmii veterani din judeţul Gorj îşi serbează astăzi ziua, în cadrul unor manifestări ce vor avea loc la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean. Jandarmii veterani şi personalul unităţii se vor întâlni într-un cadru festiv, după care Detaşamentul 1 Jandarmi Mobil va executa în curtea inspectoratului un exerciţiu demonstrativ. Toţi participaţii la sărbătoare vor primi diplome aniversare.

Eugen MĂRUŢĂ

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS