14.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjNoul prefect de Gorj, bănuit că a fost lider MISA

Noul prefect de Gorj, bănuit că a fost lider MISA

Victor Banţa, noul prefect de Gorj, este bănuit că a fost liderul organizaţiei MISA în judeţ. Acest fapt a fost subiectul unui articol publicat în fostul cotidian Ora. Unul dintre intertitluri era: „Feriţi-vă de Victor Banţa“. „În Gorj, această grupare sectantă funcţionează prin intermediul lui Victor Banţa, angajat al Romtelecom“, scriau în 1998 jurnaliştii de la Ora.

Laura Dragotescu, fostă jurnalistă la publicaţia respectivă, în prezent avocat, îşi aminteşte că l-a intervievat pe Victor Banţa în calitate de lider al MISA în Gorj: „Am pornit investigaţia de la drama petrecută în familia Văduva. Claudia, fiica lor, o elevă cu rezultate excepţionale la învăţătură în timpul liceului, fusese racolată de MISA după ce a ajuns studentă. În cursul anchetei jurnalistice, am aflat că acela care se ocupa în Gorj de această organizaţie era Victor Banţa. Eu personal am stat de vorbă cu el şi l-am intervievat în calitate de lider al MISA în judeţul Gorj“.

„Este o minciună sfruntată“

„Este o aberaţie şi o minciună sfruntată!“, a răspuns Victor Banţa, care a ameninţat că-i va da în judecată pe toţi cei care mai pomenesc de această legătură: „Cine va mai îndrăzni să comenteze fără acordul meu şi mă va mai ataca pe mine cu aşa ceva să vină în faţa instanţei, pentru că totul este o calomnie“.

Noul prefect de Gorj susţine că s-a făcut o confuzie şi că nu este vorba de el: „Au fost oameni iresponsabili care au făcut o confuzie intenţionată între numele meu şi al altuia, ca să mă denigreze, ca şi acum. Am o familie cu care mă mândresc şi o carieră pe care mi-am construit-o singur, aşa că anumite persoane încearcă să mă atace cu chestiuni mizerabile. Este o nesimţire sfruntată să spună aşa ceva. Jurnalista aceea a vorbit cu mine, dar în nici o calitate. Eu ţineam apărarea fratelui meu atunci şi pun punct acestui subiect. I-am dat în judecată pe cei de la Ora. Nu trebuia să mă apăr?!…“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU